Psiholog criminalist, despre gestul mamei sinucigaşe: "Este foarte important ca cititorii să înțeleagă că mai este și mâine o zi"

1567
Psiholog criminalist, despre gestul mamei sinucigaşe:
Prof. Univ. Dr. Tudorel Butoi, psiholog criminalist, a vorbit în exclusivitate pentru gandul.ro despre cazul femeii din Timișoara care a șocat prin gestul ei, întreaga Românie. Reamintim că aceasta s-a aruncat de pe un bloc de 10 etaje, ținând în brațe cei doi copii, un băiat de 2 ani și o fetiță de 6 ani. Toți trei și-au pierdut viața, scrie gândul.ro


Tudorel Butoi explică și de ce o mamă care are doi copii frumoși pe care i-a născut și i-a crescut ar recurge vreodată la un asemenea gest, dincolo de problemele pe care le are cu actualul sau cu fostul soț într-o căsnicie. Dincolo de tragismul de neimaginat al acestei situații, psihologul-criminalist susține însă că este și mâine o zi și că oamenii trebuie să nu renunțe la viață și la poza de optimism.

„În situații de parteneriat incert, instinctul matern care se malefică, judecă în alb și negru. Ori tu, ori eu, ori nici tu, nici eu, nici copilul! Nu este prima dată. Asta este povestea. Nu-și găsește din gama alegerilor pentru că tulburarea psihologică este atât de profundă îi paralizează algoritmul ăsta al gândirii în care găsești soluții. Zici: ori tu, ori eu, ori niciunul dintre voi și nu mă interesează ce rămâne în urmă. Mama consideră că ai săi copii fac parte din viața și din carnea ei și nu îi acceptă a rămâne în urmă într-o altă ecuație decât cea pe care o vede ea.


Este foarte important ca cititorii tăi să înțeleagă că mai este și mâine o zi. Că în orice necaz trebuie să te sfătuiești cu Dumnezeu din inima ta care să-ți dea posibilitatea unor proiecții optimiste, calde în care sunt soluții”, conchide Tudorel Butoiu.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7131 secunde