Raim Iuzeir, trimis în judecată în stare de arest preventiv

307
Raim Iuzeir, trimis în judecată în stare de arest preventiv - arest-1395057969.jpg

Articole de la același autor

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Raim Iuzeir, pentru înșelăciune și șantaj, precum și trimiterea în judecată, în stare de libertate, a altoi doi prieteni ai acestuia, Iusein Sinan Suliman și Vasile Dumitru, pentru complicitate la șantaj.


Potrivit procurorilor, în luna martie a anului 2012, în urma cumpărării unui imobil situat în Portul Turistic Mangalia, Raim Iuzeir a promis că va achita proprietarului suma de 33.000 euro reprezentând contravaloarea unui autoturism marca Mercedes. Această sumă de bani reprezenta o parte a prestației promise de inculpat în schimbul imobilului dobândit de la partea vătămată.


Inculpatul însă nu a achitat acesteia din urmă decât suma de 13.000 euro, iar ulterior, la începutul lunii noiembrie 2013, ajutat de Iusein Sinan Suliman și de Vasile Dumitru, l-a amenințat folosind violența pe fostul proprietar, pentru a-l determina să renunțe la încercarea de a recupera, pe căi legale, restanța de 20.000 euro.


Povestea este însă una destul de complicată. Partea vătămată a sesizat organele de poliție cu o plângere îndreptată împotriva Raim Iuzeir, arătând că începând cu anul 2008, ar fi primit de la acesta, cu titlu de împrumut, diverse sume de bani pentru care a fost nevoit să achite dobânzi cămătărești. Persoana respectivă și soția sa au declarat că în anul 2011, inculpatul le-ar fi acordat un nou împrumut, în cuantum de 30.000 euro, cu o dobândă de 10% pe lună.


Pentru a garanta îndeplinirea obligației de restituire a împrumutului, inculpatul i-ar fi cerut persoanei respective să constituie o ipotecă asupra unei pensiuni pe care aceasta din urmă o deținea pe malul Portului Turistic Mangalia, solicitare acceptată. Ipoteca ar fi fost constituită în favoarea concubinei lui Raim Iuzeir. La un timp după acordarea acestui împrumut și după constituirea garanției reale imobiliare arătate, persoana împrumutată s-ar fi aflat în imposibilitatea de a achita împrumutul lui Iuzeir Raim, motiv pentru care cei doi au stabilit ca aceasta să îi vândă inculpatului pensiunea asupra căreia constituise ipoteca. În acest sens, concubina inculpatului ar fi dat o declarație pe proprie răspundere prin care a solicitat radierea ipotecii instituite asupra pensiunii situate în Portul Turistic Mangalia, iar ulterior persoana împrumutată ar fi vândut fiului inculpatului imobilul respectiv.


Valoarea imobilului tranzacționat ar fi depășit cu mult valoarea împrumutului, motiv pentru care Raim Iuzeir ar fi fost de acord să îi dea fostului proprietar mai multe compensații, în contul diferenței. 


Astfel, în schimbul pensiunii, inculpatul ar fi renunțat la datoria pe care persoana împrumutată o avea față de el, ar fi transmis dreptul de proprietate asupra unui teren, situat într-o localitate din județul Constanța și ar fi  achitat echivalentul în lei a 19.000 euro în contul  soției persoanei împrumutate. Pentru restul sumei nu prea s-au mai înțeles, însă. 


Mai multe detalii în ediția de mâine.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4296 secunde