Rambursările ilegale de TVA, în atenția polițiștilor

274
În perioada 23 iulie - 25 august, Direcția de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliției Române a coordonat o acțiune la nivel național, pentru prevenirea fraudelor la regimul rambursărilor de TVA.

Pe parcursul activităților au fost verificate 306 societăți comerciale care au solicitat sau au beneficiat de rambursări ale taxei pe valoarea adăugată. În urma declanșării acestei acțiuni, au fost constatate 125 de infracțiuni de evaziune fiscală, fiind cercetate 117 persoane.

Șase dintre dosarele penale instrumentate au fost declinate în favoarea structurilor specializate ale parchetului. În cadrul acestora sunt cercetate 65 de infracțiuni, de săvârșirea cărora sunt suspectate 23 de persoane. Alături de prevenirea și combaterea faptelor de natură penală, structurile teritoriale au aplicat 127 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 144.820 lei și au indisponibilizat bunuri de peste 65.000 de lei.

Din totalul infracțiunilor depistate, 48 au vizat fapte de evidențiere în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive. Alte 14 fapte depistate au fost de omisiune, în tot sau în parte, a evidențierii în actele contabile ori în alte documente legale, a operațiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, iar opt fapte au constat în ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile.

De asemenea, 39 de cazuri au vizat fapte de stabilire cu rea-credință de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuțiilor, având ca rezultat obținerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat ori compensări datorate bugetului general consolidat.

Alte infracțiuni depistate pe parcursul activităților desfășurate au fost fapte incriminate de legislația privind spălarea banilor, de legea insolvenței și de cea a contabilității.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 11 Septembrie 2012
Stire din Eveniment : 376 sancțiuni în ultimele 24 de ore!
Pagina a fost generata in 0.4518 secunde