Răpire ca în filme în Constanța. Un milionar în criptomonede a fost săltat din parcarea blocului

562
Răpire ca în filme în Constanța. Un milionar în criptomonede a fost săltat din parcarea blocului - download-1684413880.jpg

Articole de la același autor

Un milionar din Mamaia, care a făcut avere din tranzacțiile cu criptomonede, a fost răpit, anul trecut, din parcarea blocului în care locuia și a fost ținut ore întregi prizonier. Miza agresorilor era să afle parolele conturilor în care făcea tranzacții cu criptomonede, astfel încât răpitorii să-i ia banii.


Răpirea, pusă la cale anul trecut de un bărbat din Londra, a vizat un om de afaceri din Mamaia, care se ocupă cu tranzacții de monede virtuale.


Bărbatul, spun datele de la dosar, ar fi avut o datorie de 3 milioane de euro către britanic. Ca să-și recupereze banii, londonezul a angajat și a trimis în țara noastră trei nigerieni, care au fost coordonați de un traficant de droguri din Constanța. Cei patru au încercat să-l răpească pe omul de afaceri, prima dată, pe 5 mai 2022, însă fără succes, omul de afaceri reușind să scape. Răpitorii nu au renunțat și s-au întors, a doua zi, în parcarea blocului în care locuiește milionarul în criptomonede. Au reușit să îl imobilizeze pe bărbat exact când acesta voia să plece de acasă cu mașina, informează Digi24.


După ce l-au agresat fizic, l-au băgat cu forța într-o mașină, spun anchetatorii. “Din cauza faptului că persoana vătămată s-a zbătut, au imobilizat-o pe aceasta, prinzându-i mâinile la spate cu bandă adezivă aplicată în jurul încheieturilor. (...) În timp ce mașina era în deplasare, (...) i-au pus acestuia și o cagulă pe cap. De asemenea, în acele momente persoana vătămată a văzut și a simțit că este înțepată cu o seringă cu ac subțire în zona abdomenului, după care a resimțit o stare de moleșeală și furnicături în degete”, se arată în rechizitoriu.


Răpitorii l-au dus pe afacerist în fosta tabără de la Năvodari, unde l-au ținut ostatic mai multe ore. Vecinii omului de afaceri, martori la momentul răpirii, au fost cei care au dat alerta.


În urma apelului la 112, pe fir au intrat polițiștii care l-au prins în trafic, la scurt timp, pe un individ, prieten cu traficantul de droguri, care fusese trimis să recupereze mașina victimei din parcare. În tot acest timp, în fosta tabără de la Năvodari victima negocia cu răpitorii ei. A reușit să îi facă să-l lase să plece după ce le-a promis 200.000 - 300.000 de euro în schimbul eliberării, dar și o declarație care să îl absolve de orice vină pe individul prins de polițiști la volanul mașinii sale.


S-a răzgândit, însă, și, în mokmentul în care a ajuns la poliție, afaceristul le-a povestit oamenilor legii prin ce a trecut. Coordonatorul răpirii, traficantul de droguri din România, a fost reținut pe loc și condamnat ulterior la 7 ani și 4 luni de închisoare pentru lipsire de libertate în mod ilegal, tâlhărie calificată și tulburarea liniștii și ordinii publice. Cei trei nigerieni sunt, în continuare, căutați de polițiști.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4158 secunde