Bărbatul care a răpit două surori din Brașov, originar din Constanța! În trecut, și-a violat fiica vitregă!

1589
1

Articole de la același autor

Individul care, la sfârșitul săptămânii trecute, a răpit și violat două surori de 10 și 12 ani, dintr-o comună din Brașov, este originar din comuna Pantelimon din Constanța. Din nefericire, nu este la prima grozăvie de acest fel. În urmă cu zece ani, a ajuns după gratiile Penitenciarului Poarta Albă, după ce și-a violat fiica vitregă, de doar 13 ani. Ba chiar, în încercarea de a scăpa de rigorile legii, a amenințat și a pus cuțitul la gât surioarei ei, de numai doi anișori. La finele lui 2020, bărbatul a fost eliberat din închisoare în baza legii recursului compensatoriu.

Un caz șocant a avut loc vineri, 11 noiembrie, în județul Brașov. Două surori, de 10, respectiv 12 ani, au fost date dispărute de mamă, după ce au plecat de acasă, cu învoirea acesteia, în condiții care ridică semne de întrebare. Femeia le-a relatat polițiștilor că Elena Gecso, de 10 ani, și sora ei mai mare, Gabriela Mihaela Repede, de 12 ani, au plecat de acasă, din comuna Vama Buzăului, vineri, 11 noiembrie, cu un prieten al concubinului, pe nume Constantin Zapan, de 42 de ani. Bărbatul le-a luat pe fetițe spunând că le duce la un grătar, unde urmează să fie mai mulți copii, pentru a se juca, și a promis mamei să le aducă înapoi în jurul orei 21.00, ceea ce nu s-a întâmplat însă.

Sâmbătă dimineață, 12 noiembrie, ora 10.25, mama s-a adresat oamenilor legii. În momentul în care au fost sesizați, polițiștii au declanșat mecanismul „Alertă răpire copil”, a fost emis Ro-alert și s-a constituit celula de criză. Polițiștii aveau toate motivele să fie alarmați: Constantin Zapan este înregistrat în registrul agresorilor sexuali, fiind eliberat în urmă cu doi ani din închisoare, unde fusese închis pentru violarea unei alte copile, de 13 ani.

Mașina în care se afla bărbatul, un Audi A6 negru, cu numărul de înmatriculare B 70 UXF, a fost dată în urmărire și depistată, ulterior, în comuna Valea Călugărească, județul Prahova. În mașină cu bărbatul, pe bancheta din spate, se aflau și cele două copile, speriate. Potrivit unor surse neoficiale, bărbatul ar fi recunoscut că le-a agresat sexual pe minore. Suspectul a fost arestat preventiv, iar psihologii de la Protecția Copilului Brașov se preocupă de starea psihică și emoțională a fetițelor.

Înscris în registrul agresorilor sexuali

Cazul petrecut la Brașov a șocat întreaga țară. Pe de o parte, pentru că amintește de evenimentele nefericite de la Caracal, din urmă cu trei ani, când două adolescente au dispărut în împrejurări neelucidate încă, ultima dată fiind văzute cum se urcau într-o mașină. Deși se presupune, în mod argumentat, că cele două tinere au fost ucise, trupurile lor nu au fost găsite nici până în ziua de astăzi. Se presupune că cele două fete au fost arse într-un butoi, cu un dispozitiv de ardere care funcționa la temperaturi foarte înalte.

Pe de altă parte, situația celor două surori din Brașov este șocantă și cu privire la modul în care au fost răpite: au fost luate de acasă, cu învoirea mamei, care nu a anunțat Poliția despre absența lor decât a doua zi dimineață, după ce fetele au lipsit o noapte întreagă de acasă! Poate dacă ar fi anunțat mai repede, copilele ar fi fost găsite mai devreme, mai ales că suspectul este cunoscut anchetatorilor cu antecedente penale și înscris în registrul agresorilor sexuali.



Eliberat din închisoare mai devreme, în baza recursului compensatoriu


Constantin Zapan este originar din județul Constanța, comuna Pantelimon, și a ajuns după gratii, în urmă cu zece ani, pentru fapte similare. El a fost arestat de judecătorii din județul nostru în cursul anului 2012, după ce a violat, în repetate rânduri, fetița de 13 ani a concubinei lui. La vremea aceea, bărbatul trăia cu o femeie din Pantelimon, mamă a două fete, una de 13 ani și una de 2 ani. Potrivit rechizitoriului întocmit la acea vreme de procurorii constănțeni, G.S., victima bărbatului, a mers la Poliție și a reclamat că a fost violată de două ori. „Prima dată s-a întâmplat de 28 aprilie. Seara, pe la ora 21.00, a dus-o pe G. într-o clădire din apropiere. Mie mi-a spus că se duce să dea apă la miei. Nu era nimic ciudat, pentru că fata îl ajuta mereu. În seara de 3 mai, a plecat cu oile, însoţit de fată, şi s-a întâmplat din nou. Când s-au întors, pe la ora 22.00, l-am întrebat de ce au stat atât de mult şi mi-a zis că au mai stat să mănânce mieii, că era răcoare. Am început să mă îngrijorez a doua zi, pe 4 mai, când fata nu a mai vrut să meargă cu el. Am întrebat-o pe G., dar nu a vrut să îmi spună nimic”, le-a spus atunci anchetatorilor mama fetei violate. După o zi, când bărbatul a început să o amenințe pe copilă, aceasta și-a făcut curaj și i-a povestit mamei. Confruntat, bărbatul a pus mâna pe un cuțit și a vrut să-i taie gâtul fetiței de 2 ani. A fost însă reținut de polițiști, arestat, iar ulterior condamnat la zece ani de închisoare. A încercat să fie liberat condiționat în două rânduri, dar cererile lui au fost respinse de magistrații Judecătoriei Medgidia și Tulcea, în 2020. La finele lui 2020, însă, a avut „noroc”, fiind eliberat în baza legii recursului compensatoriu, cadru legal blamat multă vreme de opinia publică și de oamenii din sistem.

Bărbatul care a răpit și violat două fetițe din județul Brașov, de 10 și respectiv 12 ani, a fost arestat preventiv de oamenii legii. Acesta este Constantin Zapan, de 42 de ani, și este luat în evidența autorităților, fiind în Registrul agresorilor sexuali. El a fost condamnat în trecut pentru viol; mai precis, în 2015, judecătorii constănțeni l-au condamnat la 10 ani de închioare cu executare pentru violarea unei fete de 13 ani, din Constanța. În anul 2020, după ce a executat două treimi din pedeapsă, a cerut liberarea condiționată, dar i-a fost respinsă, în două rânduri, atât de către Judecătoria Medgidia cât și de către Judecătoria Tulcea. Într-un final, a fost eliberat din închisoare în același an.

Bărbatul era prieten al iubitului mamei fetițelor din Brașov. El le-a luat de acasă spunând că vrea să le ducă la un grătar, unde vor fi și alți copii cu care să se joace. Fetele nu s-au mai întors însă acasă, iar mama a alertat Poliția. Mașina răpitorului a fost dată în urmărire, iar câteva ore mai târziu, aceasta a fost depistată în comuna Valea Călugărească județul Prahova.

Potrivit unor surse neoficiale, bărbatul a recunoscut că a agresat sexual minorele.

„Cercetările în cauză sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. Cu privire la aspectele constatate au fost informați reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov”, se arată într-o informare a Poliţiei. Anchetatorii urmează să stabilească acum ce s-a întâmplat din momentul în care cele două surori au fost luate de acasă, vineri seara, în jurul orei 19.00, din localitatea Vama Buzăului, judeţul Braşov.



Comentează știrea

LotoDeGrilajPeViata
15 noiembrie 2022
Norocel la Celula

Am luat si eu masina romanului, aia mai ieftina (chiat buna pt. ce am nevoie). 5 ani credit la banca, mai am 3 de plata. Vedeti si in viata cum e cind da norocul peste tine, ai poza frumoasa de grilaj.( sper sa fie NorocBun pe viata!)

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5334 secunde