RĂPIT ȘI SECHESTRAT în Spania, în contul unei datorii către TRAFICANȚI DE DROGURI ALBANEZI!

363
RĂPIT ȘI SECHESTRAT în Spania, în contul unei datorii către TRAFICANȚI DE DROGURI ALBANEZI! - xvictimatraficata-1632987185.jpg
În urma schimbului de informații dintre polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud și polițiști din cadrul Poliției Naționale din Spania – Unitatea de Răpiri Madrid, prin intermediul atașaților de afaceri interne și în urma unor acțiuni de amploare, la data de 30 august, un bărbat, cetățean român, de 28 de ani, victimă a infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, a fost depistat, eliberat și luat în custodie de autoritățile spaniole, fiind repatriat la data de 1 septembrie.

Activitățile au fost desfășurate într-un dosar penal aflat în instrumentarea polițiștilor Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. Bistrița-Năsăud, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri și lipsire de libertate în mod ilegal. Din anchetă a reieșit că, la începutul lunii august, un bărbat din Năsăud, administratorul unei societăți de transport internațional, s-ar fi deplasat în Spania, împreună cu fiul lui, de 28 de ani, pentru a rezolva unele neînțelegeri în legătură cu un transport.

Ajuns în Spania, s-ar fi întâlnit cu 3 bărbați, de origine albaneză, care l-ar fi reținut pe fiul acestuia, întrucât unul dintre șoferii care lucra la firmă ar fi trebuit să transporte, din Spania în Italia, 300 de kilograme de droguri, care nu ar fi ajuns la destinație. Totodată, în schimbul fiului, i s-ar fi solicitat 750.000 de euro, banii reprezentând contravaloarea drogurilor. La data de 17 august, bărbatul a sesizat evenimentele către autoritățile române.

Din investigațiile efectuate, a mai reieșit faptul că, anterior datei de 4 august, un bărbat, de 49 de ani, șofer la societatea de transport, ar fi primit, în timp ce se afla pe teritoriul Spaniei, 700 de kilograme de cannabis, pe care ar fi trebuit să le transporte în Italia și Germania.

Încărcarea drogurilor în autovehicul s-ar fi făcut în zona Valencia-Alicante, iar acesta ar fi transportat drogurile până în localitatea Medinia-Spania, unde ar fi predat 300 de kilograme de droguri unui alt șofer, de la aceeași firmă de transport, un bărbat, de 42 de ani. Acesta le-ar fi încărcat, pentru a le transporta în Italia, însă vehiculul a fost găsit abandonat, în Medina, iar drogurile nu au mai fost găsite. Diferența de 400 de kg ar fi fost transportată, în Germania, de bărbatul de 49 de ani.

La data de 24 august, bărbatul de 42 de ani a fost depistat în municipiul Bistrița. La locuințele lui, au fost efectuate 2 percheziții, fiind descoperite și ridicate, în vederea cercetărilor, trei telefoane mobile, 6 cartele SIM, 400 de euro, 1.650 de lei, un dispozitiv GPS, un laptop și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.

De asemenea, bărbatul de 49 de ani și un alt bărbat, de 42 de ani, ambii cetățeni români, au fost arestați de autoritățile spaniole. În timpul captivității, victima a suferit vătămări corporale provocate de persoanele bănuite de lipsire de libertate în mod ilegal. Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii stări de fapt, în cadrul unui dosar penal, cu privire la infracțiunile de lipsire de libertate în mod ilegal, introducere în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

Florentina BOZÎNTAN

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.204 secunde