Raport cutremurător! 40% din copiii dispăruți în România provin din centre de plasament

215
Raport cutremurător! 40% din copiii dispăruți în România provin din centre de plasament - dispa-1595145557.jpg

Articole recomandate

Dezvăluiri cutremurătoare din ancheta parlamentară pentru copiii dispăruți. 40% dintre aceștia ar proveni din centre ale Protecției Copilului. Mai mult decât atât, există Direcții de Protecție și Asistență Socială care furnizează "marfă" pentru rețelele de trafic de persoane, susține deputata Adriana Săftoiu, inițiatoarea anchetei. 


Potrivit unei postări a politicianului liberal, la ultimele discuții cu ONG-uri care se ocupă de trafic de persoane și combaterea acestui flagel au fost relatate situații în care Direcții pentru Protecția Copilului furnizează "marfă" pentru rețelele de trafic de persoane, respectiv prostituție și/sau cerșetorie. Rețelele sunt aproape imposibil de destructurat, fiind o încrengătură între "instanțe, poliție, politicieni", conform afirmațiilor de la audieri. Ne-au fost prezentate cazuri concrete, unde dosarele sunt fie dosite, fie clasate pe motiv că minora a consimțit sexul.


"România figurează în multe rapoarte internaționale ca țară-sursă în Europa pentru trafic de persoane. A fost și o instituție arătată cu degetul (mă abțin încă să o nominalizez până va fi și aceasta audiată), rolul ei fiind să promoveze o strategie și să acționeze în sensul combaterii traficului de persoane. Din ceea ce s-a afirmat în audieri și în discuțiile purtate cu reprezentanți ai societății civile care acționează pentru combaterea traficului, instituția respectivă stopează demersurile acoperind "peștii mari de ape tulburi", mai scrie Adriana Săftoiu.


Potrivit datelor M.A.I., 40 la sută dintre copiii dispăruți (plecare voluntară cu recidivă) provin din DGASPC.


Sursa: realitatea.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5469 secunde