Razie a polițiștilor în Negru Vodă și Topraisar. Au fost reținute trei permise de conducere

244
Razie a polițiștilor în Negru Vodă și Topraisar. Au fost reținute trei permise de conducere - politie-razie-1698577545.jpg
La data de 28 octombrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Ordine Publică, Serviciului Rutier și Secției 9 Poliție Rurală Topraisar au desfășurat o razie pentru asigurarea climatului optim de ordine și liniște publică și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.


Razia a avut loc în orașul Negru Vodă și în comunele de pe raza Secției 9 Poliție Rurală Topraisar.


În cadrul acțiunii au fost legitimate aproximativ 130 de persoane, au fost verificate 80 de vehicule și 12 societăți comerciale.


În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale, dintre care 24 la O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, 3 la Legea 132/2017, privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, 1 la Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, și 2 la H.G. 301/2012, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.


Totodată, au fost testați, cu aparatele din dotare, peste 50 de conducători auto, în vederea stabilirii consumului de băuturi alcoolice sau a posibilei prezențe a substanțelor psihoactive.


De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 3 permise de conducere, au fost retrase 6 certificate de înmatriculare și 3 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare și au fost constatate 4 infracțiuni la regimul circulației rutiere.


Astfel, la data de 28 octombrie a.c., în jurul orei 18.30, polițiștii au identificat un bărbat, de 37 de ani, care a condus un autoturism, pe D.J. 391, în satul Biruința.


În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.
Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
La data de 28 octombrie a.c., în jurul orei 18.55, polițiștii au identificat un bărbat, de 22 de ani, care a condus un scuter, pe strada Amurgului, din comuna Comana, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.


În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că scuterul nu era înregistrat.


La data de 28 octombrie a.c., în jurul orei 19.00, polițiștii au identificat un bărbat, de 39 de ani, care a condus un autoturism, pe D.N. 38, în comuna Comana, fiind sub influența băuturilor alcoolice.


Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.


Ulterior, a fost condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.


În toate cauzele au fost întocmit dosare de cercetare penală.


La razie au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9341 secunde