Polițiștii și jandarmii constănțeni în acțiune pentru menținerea ordinii și liniștii publice

278
Polițiștii și jandarmii constănțeni în acțiune pentru menținerea ordinii și liniștii publice - politisti-t-1698577029.jpg

Articole de la același autor

În perioada 27 - 28 octombrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța au desfășurat o acțiune pentru menținerea ordinii și liniștii publice și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise.


Astfel, au fost legitimate peste 100 de persoane, au fost verificate 40 de vehicule și peste 30 de locații publice, printre care parcuri, piețe, săli de jocuri de noroc și baruri.


Totodată, au fost efectuate activități de control la 9 agenți de pază și 5 sisteme de securitate.


În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, dintre care 14 la Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 7 la O.U.G. 1295/2002, privind circulația pe drumurile publice, 1 la Legea 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, și 1 la O.U.G. 97/2005, privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români.


Valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 6.000 de lei.


Totodată, polițiștii au desfășurat și activități preventive.


Astfel, le-au adus la cunoștință conducătorilor auto prevederile Legii 213/2023.


Potrivit acesteia, nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul persoanelor care nu dețin permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule sau sunt sub influența alcoolului ori a drogurilor și provoacă accidente din care rezultă decesul unor persoane.


La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5353 secunde