Razie în municipiul Mangalia. Peste 6.000 lei valoarea sancțiunilor contravenționale

7405
Razie în municipiul Mangalia. Peste 6.000 lei valoarea sancțiunilor contravenționale - x-razie-mangalia-1699268622.jpg

Articole de la același autor

La data de 5 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Ordine Publică, Serviciului Rutier, Poliției Municipiului Mangalia și Secției 3 Poliție Rurală Mangalia au desfășurat o razie pentru menținerea ordinii și liniștii publice și prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Astfel, au fost legitimate 240 de persoane, au fost verificate 86 de vehicule și 13 societăți comerciale.

Au fost testați 23 de conducători auto cu aparatul etilotest și 4 cu aparatul din dotare, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, dintre care 16 la Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, și 4 la O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

Valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate este de peste 6.000 de lei.

De asemenea, a fost retras un certificat de înmatriculare și au fost constatate cinci infracțiuni.

Iată un exemplu. La data de 5 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier au identificat un bărbat, de 48 de ani, care a condus un autoturism. pe  D.N. 39, în comuna 23 August, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost transportat la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8899 secunde