RAZIE ÎN PORTURI / Garda de Coastă a verificat zeci de vapoare și sute de mașini

372
1
RAZIE ÎN PORTURI / Garda de Coastă a verificat zeci de vapoare și sute de mașini - frontiera-1349340287.jpg
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat, ieri după-amiază, o acțiune privind combaterea migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere în perimetrul porturilor maritime Constanța, Constanța Sud Agigea și Midia.

În intervalul orar 19.00 - 21.00, la nivelul Grupului de Nave Constanța s-a organizat o amplă acțiune ce a vizat efectuarea de verificări privind legalitatea activităților desfășurate în perimetrul Porturilor Constanța, Constanța Sud Agigea și Midia, la porțile de acces și în acvatoriul portuar.

Acțiunea la care au participat 19 echipaje terestre și unul naval din cadrul Gărzii de Coastă, reprezentanți ai Căpităniei Zonale Constanța și lucrători vamali din cadrul Birourilor Vamale Constanța și Agigea, s-a desfășurat în cadrul unui plan de acțiune privind combaterea migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere. Totodată s-a avut în vedere verificarea legalității șederii cetățenilor străini pe teritoriul României, cât și accesul la uscat al marinarilor străini.

Au fost verificate 194 de autovehicule, 105 cetățeni străini, 170 cetățeni români, două ambarcațiuni în acvatoriul portuar, 12 containere cu mărfuri diverse, atât la rampele de control fizic cât și cu echipajul mobil de detecție nucleară - parte a programului Second Line of Defense, și au fost dispuse două supra-controale la nave comerciale.

Au fost constatate două infracțiuni de folosire de acte nereale la autoritatea vamală, faptă prevăzută și sancționată de art. 272 din Legea 86/2006, valoarea bunurilor ridicate în vederea confiscării fiind de 397.000 lei.

Astfel, în Portul Constanța Sud Agigea au fost controlate împreună cu lucrătorii vamali două containere sosite din China, sosite pe adresa unor societăți comerciale cu sediul în județele Dolj, respectiv Suceava.

În urma controlului a fost descoperită marfă nedeclarată reprezentând accesorii auto și de telefonie mobilă, cu o valoare de 87.000 lei, respectiv 310.000 lei.

Pe numele administratorilor societăților comerciale în cauză, doi cetățeni români, au fost întocmite lucrări penale pentru săvârșirea infracțiunii de folosire de acte nereale la autoritatea vamală.

În cadrul aceleiași acțiuni, în Portul Constanța Sud Agigea a fost depistat un constănțean care conducea un ansamblu auto marca MAN fără a deține licența pentru efectuarea de transport rutier de mărfuri, faptă pentru care i-au fost întocmite un dosar penal.

Comentează știrea

VIOREL
4 octombrie 2012
RAZIE IN PORT

DA AR TREBUI SA SE FACA MAI DES NU ASA LA 2 SAU 3 ANI CA ORICUM SE AUDE CIND VIN CONTROALE IN PORT ASA NU LE FACE NIMIC

Articole pe aceeași temă

Vineri, 28 Septembrie 2012
Stire din Eveniment : Plase monofilament confiscate
Pagina a fost generata in 0.382 secunde