Redeschiderea urmăririi penale în dosarul privind controlul ISU de la Ferma Dacilor - termen la Tribunalul Militar Bucureşti

199
Redeschiderea urmăririi penale în dosarul privind controlul ISU de la Ferma Dacilor - termen la Tribunalul Militar Bucureşti - 1-1717480965.jpg
Un prim termen de judecată are loc, marţi, 4 iunie, la Tribunalul Militar Bucureşti, în dosarul privind cererea de redeschidere de către DNA a urmăririi penale în speţa care viza modul în care reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova au făcut controale înainte de 2021 la mai multe pensiuni şi crame din judeţ, printre care şi la Ferma Dacilor.

Acesta este primul termen stabilit după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis, în aprilie, că Tribunalul Militar este instanţa competentă să soluţioneze cererea.

Dosarul care are ca obiect „confirmare redeschidere urmărire penală” a fost înregistrat la Tribunalul Prahova în data de 29 decembrie 2023, la trei zile după incendiul de la Ferma Dacilor soldat cu opt morţi şi doi răniţi.

Tribunalul Prahova şi-a declinat însă competenţa de soluţionare a acestei cereri în favoarea Tribunalului Militar Bucureşti.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3787 secunde