Revoltă la schimbarea denumirii unei străzi!

2330
Revoltă la schimbarea denumirii unei străzi! - 299565ce7839e5c99c78fabf8a6af2b8.jpg
Un adevărat scandal a izbucnit, vineri, cu ocazia redenumirii unei străzi din Constanța, din zona Billa, din dr. Nicolae Bagdazar în slt. Furtună Cosmin, unul dintre militarii care și-au pierdut viața în tragedia aviatică de la Tuzla, de anul trecut.

Mai multe persoane care locuiesc pe strada respectivă au împiedicat angajații Primăriei Constanța, care veniseră să înlocuiască plăcuțele vechi cu cele pe care scria numele eroului slt. Cosmin Furtună.
Oamenii au reclamat faptul că ei nu au fost întrebați cu privire la acest lucru și că schimbarea denumirii străzii presupune ca ei să-și schimbe toate documentele personale, ceea ce înseamnă bani și timp.

Nu au fost întrebați
Cei mai mulți dintre locatarii care au ieșit în stradă ne-au spus că ei nu au știut de modificarea denu-mirii străzii lor. Ei sunt de părere că cei care au dispus acest lucru ar fi trebuit să le ceară acordul. "Sunt mulți bătrâni care nu se pot deplasa. Unii dintre noi avem societăți comerciale. Știți ce presupune să schimbăm toate documentele firmelor?" - ne-a declarat Maria Bercescu, una dintre locatarele nemulțumite. "Primăria Constanța trebuia să vină să ne-ntrebe!" - ne-au spus oamenii.

"Să vină primarul Mazăre"
În scurt timp, la scandalul iscat la fața locului au venit mai mulți angajați ai Primăriei Constanța.
Locatarii le-au spus că ei nu sunt de acord cu respectiva schimbare de denumire a străzii, iar la răspunsul acestora, sec, că nu sunt acolo pentru a decide în vreun fel, ci doar să execute niște ordine, oamenii s-au revoltat și mai tare.
Locatarii au început să strige: "Să vină primarul Mazăre și să vorbească cu noi! Așa cum venea înainte de a fi ales primar, lua toate babele de gât și era ca un șarpe în fața noastră, așa să vină și acum!", "Dacă sunteți de la Primărie nu faceți ce vreți! Sunteți plătiți din banii noștri!", "Dacă mergem la Primăria Constanța nu ne primește nimeni!".

Plăcuțele cu denumirea străzii vor fi montate
Petre Furtună, tatăl militarului Cosmin Furtună, ne-a declarat că nu și-a imaginat vreodată că denumirea străzii cu numele copilului său ar putea naște atâtea nemulțumiri. "Totul a venit la propunerea unui grup de prieteni de-ai lui Cosmin. Ei au propus acest lucru, ca un omagiu adus fiului meu. Eu am făcut propunerea către prefect și s-a emis dispoziția respectivă" - ne-a declarat Petre Furtună.
Vizavi de conflictul izbucnit, viceprimarul Primăriei Constanța, Decebal Făgădău, ne-a declarat că dispoziția respectivă rămâne în picioare, iar plăcuțele cu nume-
le militarului Furtună vor fi puse, în cel mai scurt timp, la locul lor.

Angajatul Primăriei s-a dezlănțuit!
Unul dintre angajații administrației locale (vezi foto), care a refuzat să se legitimeze atât în fața oamenilor, cât și a ziariștilor, a avut o atitudine sfidătoare la adresa unora dintre locatari. El le-a răspuns zeflemitor vizavi de faptul că aceștia i-au spus că este plătit din banii lor, prin urmare ar trebui să-i ajute și nu să-i trateze ca pe niște gunoaie: "Din taxe și impozite suntem plătiți, nu dvs. ne plătiți!" - au spus oamenii.
Mai mult, atunci când una dintre locatare i-a cerut să se legitimeze angajatul Primăriei a întrebat-o răstit: "Dvs. ce mai doriți?"
Pus să răspundă vizavi de atitudinea primarului Constanței, care niciodată nu este de găsit la Primărie, angajatul a încercat să-l scuze, spunând: "Alții credeți că fac altfel?"

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1954 secunde