Un militar de 22 de ani s-a spânzurat la bordul navei "Venus"

1975
1
Un militar de 22 de ani s-a spânzurat la bordul navei
Un militar în vârstă de 22 de ani s-a spânzurat, vineri dimineață, la bordul unei nave aparținând Forțelor Navale Române. Procurorii militari spun că tânărul nu a lăsat vreun bilet prin care să-și justifice gestul, iar colegii lui nu au sesizat ca acesta să fi avut un comportament ciudat în ultima vreme.

Vineri dimineață, în jurul orei 7,30, doi militari care se aflau la serviciu pe vedeta maritimă "Venus", una dintre navele de intervenție pentru scafandri, ancorată în dana militară din portul Constanța, au avut surpriza neplăcută de a-l descoperi, în bucătăria ambarcațiunii, pe unul dintre colegii lor, spânzurat.
Celor doi bărbați li s-a părut ciudat că ușa de la bucătăria navei era încuiată pe dinăuntru, motiv pentru care, bănuind că este ceva ciudat la mijloc, au forțat ușa și au intrat în interior. Ceea ce le-a fost dat să vadă i-a îngrozit. Colegul lor, caporalul Cristian Cuzmin, de doar 22 de ani, angajat ca electrician pe navă, atârna într-un ștreang, funia fiind prinsă de una dintre țevile navei.
Militarii au tăiat imediat frânghia și au chemat o ambulanță. Medicii care s-au deplasat la fața locului au încercat resuscitarea tânărului militar, dar toate eforturile au fost în zadar.
Cercetările efectuate la fața locului au fost preluate de Parchetul Militar, astfel că procurorul constănțean Claudiu Lazăr s-a deplasat de urgență la fața locului. Acesta ne-a declarat că militarul nu a lăsat vreun bilet de adio prin care să-și justifice gestul sinucigaș. Rămâne de văzut, așadar, care au fost motivele ce
l-au determinat pe Cristian Cuzmin, din comuna Săveni, județul Ialomița, să-și pună capăt zilelor. Colegii acestuia au rămas surprinși de gestul tânărului, mai ales că nimic din comportamentul lui nu ar fi dat de înțeles că ar fi avut probleme atât de grave încât să-și pună capăt zilelor. Unii dintre ei au auzit că acesta ar fi făcut, în ultima vreme, mai multe datorii și, probabil, acest lucru l-ar fi adus în culmea disperării.
Vineri, șeful Statului Major al Forțelor Navale a ordonat numirea unei comisii de cercetare a împrejurărilor producerii acestui eveniment.
Corpul neînsuflețit al militarului a fost transportat la Morga Cimitirului Central din Constanța, în vederea efectuării necropsiei.

Comentează știrea

lt ion
26 decembrie 2015
neinformati

aveti poza gresita. nu asa arata vedeta venus!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3994 secunde