Ridicarea navei răsturnate în portul Midia, amânată din cauza vântului puternic!

269
Ridicarea navei răsturnate în portul Midia, amânată din cauza vântului puternic! - 5febrranfluaresursagsp-1580897113.jpg

Articole de la același autor

Operațiunea de ridicare în plan vertical a epavei "Queen Hind" este întârziată de vremea nefavorabilă. După ce, ieri, scafandrii au obturat deschiderile bordajului și au începe să pompeze apa din nava răsturnată, pentru a o ușura înainte de următoarea încercare de verticalizare, astăzi manevrele au fost oprite. "Epava este stabilizată și ținută în tensiune de cablurile macaralei și celor patru vinciuri, în poziția câștigată ieri, și anume circa 40 de grade deasupra nivelului apei, față de poziția în care a eșuat. 


Prognoza meteo este nefavorabilă, vântul va sufla rafală cu circa 90 km/oră. Prin urmare, s-a decis să nu se scoată deocamdată apa din epavă, deoarece ușurarea ei o poate ridica în plutire și există riscul să plece de pe poziție sub acțiunea vântului, care bate de la nord, adică direcția opusă sensului de ridicare. Se evaluează soluții alternative de stabilizare, eventual ridicare, cu ajutorul celui de al doilea cârlig al macaralei GSP Neptun, care va fi prins de epavă în zona tribord. Accesul la epavă a fost restabilit prin pasarela de la Bigfoot2, pentru a inspecta zona de unde este posibil să se prindă al doilea cârlig", au arătat reprezentanții firmei care realizează ranfluarea. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5732 secunde