România, fii puternică! Mesaj al marinarilor militari, din Marea Mediterană

1570
România, fii puternică! Mesaj al marinarilor militari, din Marea Mediterană - armatamesaj-1584721696.jpg

Articole de la același autor

Membrii echipajului navei militare "Viceamiral Constantin Bălescu", aflată, în aceste zile, la comanda unei grupări navale NATO, în Marea Mediterană, au transmis un mesaj impresionant către cei de acasă.

"Noi suntem la peste 1.000 de mile marine depărtare de casă și arborăm cu mândrie, la catarg, Tricolorul României alături de drapelul NATO. Voi rămâneți uniți și protejați-vă unii pe alții!

Noi suntem cu sufletul și cu gândul lângă toți cei dragi, lângă românii și eroii care luptă cu coronavirusul. Voi puteți combate răspândirea virusului, aplicând măsurile de prevenire!

Noi ne-am fi dorit să fim acasă cu familiile noastre, dar am jurat să fim în slujba țării. Voi bucurați-vă de momentele frumoase alături de cei dragi, în casă, și ocrotiți țara, respectând măsurile impuse!

Noi, prin activitățile desfășurate, contribuim la asigurarea măsurilor de securitate colectivă a Alianței Nord Atlantice și demonstrăm solidaritatea României și a partenerilor NATO. Voi adaptați o conduită socială responsabilă, în vederea prevenirii răspândirii COVID-19, demonstrându-vă astfel solidaritatea cu cei care luptă cu inamicul fără chip!

Cu TOȚII suntem ROMÂNIA și avem misiunea și datoria de a ne proteja țara și pe cei dragi!", este mesajul transmis de militarii aflați la datorie în Marea Mediterană.

XXX

Nava militară "Viceamiral Constantin Bălescu" (cu număr de bordaj 274) desfășoară, în perioada ianuarie - iunie, misiuni specifice pentru asigurarea măsurilor de securitate colectivă a Alianței Nord-Atlantice, în calitate de navă-comandant a grupării navale permanente a NATO de luptă împotriva minelor marine SNMCMG-2 (Standing NATO Maritime Counter Measures Group), informează Statul Major al Forțelor Navale.

După arborarea drapelului NATO la catarg, în luna ianuarie, echipajul navei 274 a parcurs peste 4.600 de mile marine, a desfășurat zeci de misiuni și exerciții și a făcut escale în opt porturi din Marea Neagră și Marea Mediterană.

Marți, 10 martie, gruparea SNMCMG-2 comandată de căpitan-comandorul Valentin Vlad a ieșit dintr-un port din sudul Turciei, în care a făcut o escală pentru refacerea capacității de luptă, și își continuă misiunile specifice în estul Mediteranei, unde situația migrației ilegale pe mare a escaladat, pe fondul conflictului din Siria.

În contextul epidemiologic actual din statele europene din bazinul Mării Mediterane, la bordul navelor din gruparea navală NATO au fost luate măsurile necesare pentru prevenirea contaminării echipajelor cu Covid-19, iar programul escalelor următoare pentru refacerea capacității de luptă a navelor și a echipajelor a fost adaptat la contextul epidemiologic din zona Mediteranei, activitățile viitoare planificate în porturile de escală fiind limitate, reduse sau anulate.

Nava militară românească dislocată în Marea Mediterană are la bord un echipaj alcătuit din 85 de militari, dintre care trei ofițeri din forțele navale partenere, și este comandată de căpitan-comandorul Daniel Gheorma. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 7.0182 secunde