Coronavirusul se răspândește cu repeziciune. "Stați acasă, nu este o glumă!"

840
Coronavirusul se răspândește cu repeziciune.

Articole de la același autor

Virusul Covid-19 continuă să se răspândească în țara noastră. Deja, în cursul zilei de vineri, a fost înregistrat cazul cu numărul 308. Iar numărătoarea continuă. Autoritățile fac apeluri disperate la cetățeni să respecte restricțiile, să stea în casă și să nu se mai expună.

Vineri, a fost depășit un nou prag psihologic de infectări cu Covid-19. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul întregii țări, au fost confirmate 308 cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre acestea, 31 au fost declarate vindecate și externate.

De asemenea, potrivit actualizărilor Institutului Național de Sănătate Publică, în județul Constanța, sunt 21 de cazuri de infectare cu coronavirus. În mod surprinzător, în cursul zilei de vineri, autoritățile naționale au decis ca instituțiile județene să nu mai comunice situația îmbolnăvirilor, a numărului de persoane în carantină și a numărului de persoane izolate. "Conform unor dispoziții venite de la Grupul de Comunicare Strategică, începând de astăzi (n.r. – vineri, 20 martie) nu mai putem comunica, la nivel județean, cazurile pozitive pentru noul coronavirus. Vom continua să comunicăm ce măsuri iau autoritățile pentru combaterea răspândirii virusului Covid-19", precizează reprezentanții Prefecturii Constanța.

Totuși, pe rețelele de socializare, unele persoane care sunt infectate au ținut să facă publice poveștile lor, în speranța de a-și anunța apropiații că sunt bine, dar și pentru a trage un semnal de alarmă că virusul există și că situația este cât se poate de serioasă.



Semnal de alarmă de la cei îmbolnăviți!


Așa am aflat că există un caz confirmat de coronavirus în localitatea Cumpăna și alte două cazuri în municipiul Mangalia. Aceștia din urmă sunt doi soți care s-au întors recent din vacanță, care, spun ei, s-au izolat, nu au intrat în contact cu alte persoane, dar, pentru că s-au simțit rău, au fost testați și confirmați cu Covid-19, iar în prezent sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. "Azi am simțit că este cazul să trag un semnal de alarmă celor care nu iau în serios acest virus. Pe data de 14 martie am ajuns acasă, din vacanță și am horărât să ne autoizolăm. Am ținut legătura cu medicul de familie în toate aceste zile. Marți, soțul meu a început să aibă febră și o tuse seacă ușoară. Miercuri seară a intervenit și o durere de cap, ceea ce l-a făcut să sune la ambulanță, sub îndemnul medicului de familie. A fost dus la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. J


Joi l-au anunțat că este pozitiv la coronavirus. Eu am rămas acasă, urmând ca aseară, să apară și la mine simptome asemănătoare cu cele ale soțului meu (febră ușoară și durere de oase, însoțite de o respirație puțin greoaie). Acum suntem în același spital și aștept rezultatul testului, care va fi pozitiv (evident). Partea cea mai importantă și care ne bucură enorm este că nu am intrat în contact cu nimeni, nu am părăsit domiciliul. Acestea fiind spuse, stați acasă, nu este o glumă. Vă spunem pentru că o simțim pe propria piele. La spital, eu stau izolată, într-o cameră din secția de Pediatrie, deoarece nu mai sunt saloane libere. Ideea acestui mesaj este că înțelegeți că trebuie să vă protejați atât pe voi cât și pe ceilalți. Virusul s-a lipit de noi atât de ușor și fără să ne dăm seama. Deși am fost în vacanță, înconjurați de multe persoane, nu am avut niciun moment senzația că am făcut ceva greșit, care ne-ar putea afecta sănătatea. Ne-am protejat pe cât posibil, ne-am spălat și dezinfectat mâinile foarte des, am stat departe de oamenii «suspecți», din punctul nostru de vedere, dar se pare că a fost în zadar. Virusul acesta este foarte puternic și rezistent!", a scris femeia din Mangalia.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4259 secunde