Măsuri drastice, în Cumpăna. "Haideți să încercăm să rămânem cât mai mult în case!"

861
Măsuri drastice, în Cumpăna.

Articole de la același autor

Locuitorii comunei Cumpăna sunt în alertă, după ce primarul Mariana Gâju a anunțat, vineri, că a fost confirmat un caz de infectare cu Covid-19, la o femeie din comună, și a sfătuit populația să nu mai iasă din case.



"Din păcate, informațiile pe care vi le transmit nu sun deloc îmbucurătoare pentru noi, toți locuitorii comunei Cumpăna. În prezent, avem un număr de 208 persoane izolate, din 72 de familii, familii care locuiesc pe 41 de străzi ale comunei Cumpăna. Însă nu doar cifrele acestea sunt alarmante. Pentru noi, comuna Cumpăna, alarmant este faptul că aseară, la ora 20, (joi seară – 19 martie), am primit informația de la Direcția de Sănătate Publică a județului Constanța că avem o femeie, locuitoare a comunei noastre, testată pozitiv cu Covid-19. Din păcate, acea femeie a fost în apropierea mult mai multor persoane și astfel spun că situația din comuna noastră este îngrijorător de alarmantă pentru toți locuitorii comunei. Tocmai de aceea, vă pot informa, că în această perioadă urmează să fie evaluați contacții direcți ai familiei doamnei respective, urmând ca, după aceea, în funcție de evoluția stării de sănătate a unora dintre persoanele cu care au intrat în contact, vor fi supuși testelor efectuate doar de specialiștii de la Direcția de Sănătate Publică. Rugămintea mea, încă o dată, este aceea de a înțelege că toate măsurile de prevenire nu sunt pur și simplu voința primarului, bolnav de a aplica întocmai măsurile stabilite prin decret, ci tocmai pentru a ne proteja", a declarat primarul Mariana Gâju.

Apel către locuitori să nu iasă din case

Aceasta a precizat că se vor lua măsuri drastice pentru a proteja populația comunei. "Începând de vineri, am demarat și lucrările de dezinfecție a străzilor, arterele principale din localitate, a acelor străzi unde circulă mașinile pentru transport în comun, precum și străzile pe care circulă mașinile mai mari de 3,5 tone. În același timp, între blocurile din localitate, în fața magazinelor vor fi făcute dezinfecții. Rog, în continuare, agenții economici să respecte întocmai măsurile transmise în scris, măsurile privind prevenirea răspândirii virusului, prin dezinfecție, din jumătate în jumătate de oră, în cadrul interiorului magazinelor, a tuturor platformelor unde se produce vânzarea, a locurilor unde au loc staționări ale cumpărătorilor, a coșurilor, a cărucioarelor", a subliniat primarul din Cumpăna.

Mariana Gâju a făcut un apel către locuitorii comunei să respecte restricțiile și să nu iasă din case. "Oameni buni, haideți să încercăm să rămânem cât mai mult în case. Numai dacă este strict nevoie, părăsim domiciliul, pentru a putea să ne prevenim îmbolnăvirea copiilor, bătrânilor, a noastră, a tuturora", a încheiat primarul Mariana Gâju.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5072 secunde