România vrea avioane de vânătoare F-16 moderne

181
România vrea avioane de vânătoare F-16 moderne - modernizareavioanesursaevz-1604516571.jpg

Articole de la același autor

România vrea să-și modernizeze avioanele de vânătoare F-16, achiziționate de la Portugalia și modernizate la standardul MLU cu sprijinul SUA. Pe masa Congresului american va ajunge o notificare a Agenției de Cooperare în Securitate și Apărare (DSCA) prin care se solicită aprobarea vânzării pentru România de echipamente pentru modernizarea F-16 în valoare de 175,4 milioane de dolari. Achiziția face parte din programul de circa 280 de milioane de euro prin care țara noastră a achiziționat încă 5 aeronave din Portugalia și care presupune modernizarea întregii flote de F-16 în România, arată Hotnews.

„Vânzarea propusă va îmbunătăți capacitatea României de a face față amenințărilor actuale și viitoare prin modernizarea avionicii sale pentru a îndeplini cerințele de interoperabilitate pentru sistemele de comunicații criptate utilizate de forțele NATO. Această capacitate sporită de comunicații sigure va ajuta România în apărarea patriei sale și a personalului SUA staționat acolo. România și-a demonstrat un angajament financiar semnificativ pentru modernizarea armatei sale, ceea ce va spori și mai mult interoperabilitatea sa cu NATO. România nu va avea nicio dificultate în absorbția acestor capacități în forțele sale armate”, notează agenția americană.

Achiziția supusă acum aprobării congresului american face parte din întreg programul de 280 de milioane de euro prin care România a achiziționat deja din Portugalia încă cinci aparate și aducerea lor la standardul MLU. Programul include și modernizarea tuturor celor 17 avioane F-16 ale României, precum și mentenanța și reparațiile capitale de pe viitor în România.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0705 secunde