Românii ar putea înmatricula mașinile mai ușor. Proiectul de lege a trecut de Senat

492
Românii ar putea înmatricula mașinile mai ușor. Proiectul de lege a trecut de Senat - img-1531734415.jpg

Articole recomandate

Deputatul PSD Mihai Weber a anunțat luni că a inițiat un proiect de lege menit să simplifice și să debirocratizeze procedura de înmatriculare a autovehiculelor. Proiectul de lege inițiat propune înființarea unui Birou Unic de Înmatriculare în cadrul sediilor Registrului Auto Român, care să comaseze fizic serviciul public de înmatriculare și serviciile conexe implicate în procedura înmatriculării.

Inițiativa este propusă în vederea accesului mai rapid al populației la toate serviciile necesare înmatriculării auto, pentru încărcarea uniformă a informațiilor în baza de date, dar și pentru a se oferi posibilitatea dispunerii unor acțiuni în cazul creșterii temporare a numărului de solicitări, a precizat deputatul Mihai Weber.

Potrivit acestuia, procedura este una simplă, urmând ca același număr de lucrători ai MAI, respectiv ai MFP, care în prezent lucrează în propriile sedii, să desfășoare aceeași activitate, însă în sediile Registrului Auto Român.

'Pentru că procedura de înmatriculare a autovehiculelor implică, în prezent, mult prea multe drumuri și timp pierdut pentru români, am inițiat un proiect de lege care propune înființarea unui Birou Unic pentru Înmatricularea Autovehiculelor. Concret, proiectul de lege inițiat prevede ca toate procedurile necesare înmatriculării unui autovehicul să aibă loc într-o singură locație. Astfel, va fi mai simplu pentru cetățeni, se va elimina birocrația, iar timpul petrecut la ghișee se va scurta considerabil', a precizat deputatul PSD.

Proiectul de lege a trecut de Senat. Camera Deputaților este for decizional, scrie romaniatv.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.425 secunde