Românii infectați cu virusul COVID-19, în stare bună de sănătate

469
Românii infectați cu virusul COVID-19, în stare bună de sănătate - dddd-1583141297.jpg

Articole recomandate

Cele două persoane diagnosticate cu virusul COVID-19, care sunt internate în continuare în unități spitalicești de specialitate din Cluj-Napoca și Timișoara, au stare bună de sănătate, fără febră, informează un comunicat de presă al Grupului de Comunicare Strategică, citat de Agerpres. "În țara noastră, până în prezent, 3 persoane au fost diagnosticate cu COVID-19, dintre care o persoană a fost declarată vindecată după ce testele realizate conform procedurilor medicale au fost negative", afirmă sursa citată.

De asemenea, în centrele de la București, Timișoara și Cluj-Napoca au fost analizate și alte probe de la persoane care s-au întors din țările afectate sau au avut contact cu persoane posibil purtătoare ale virusului, însă toate au ieșit negative.

Grupul de Comunicare Strategică precizează că la nivel național sunt în carantină în centre instituționalizate 52 persoane, iar 8.167 de persoane sunt monitorizate la domiciliu. "Le recomandăm cetățenilor care sunt monitorizați la domiciliu să respecte regulile de izolare, să nu părăsească spațiile stabilite și să păstreze permanent legătura cu autoritățile sanitare din zona în care se află", afirmă sursa citată.

În cursul zilei de duminică, la TelVerde dedicat informării despre noul Coronavirus s-au primit 646 apeluri de la persoane care au sunat să afle detalii despre cum se manifestă și cum poate fi prevenită răspândirea acestei afecțiuni. Totodată, la numărul unic pentru preluare a apelurilor de urgență 112 au fost primite 80 apeluri. Atât numărul apelurilor la TelVerde, cât și numărul apelurilor la 112 au scăzut față de zilele trecute.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5223 secunde