Alegeri amânate din cauza coronavirusului? Tăriceanu argumentează!

482
Alegeri amânate din cauza coronavirusului? Tăriceanu argumentează! - dddd-1583139413.jpg
Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat duminică, la un post de televiziune, că ar trebui analizat dacă nu s-ar impune amânarea alegerilor locale "până după stingerea epidemiei de coronavirus". El a argumentat că organizarea secțiilor de votare în școli ar fi "un mediu perfect de răspândire a epidemiei", relatează Agerpres.

"Vedem o serie de riscuri și amenințări, în principal mă refer la epidemia de coronavirus și stau să mă întreb, și vă rog să vă gândiți și dumneavoastră, ce-ar însemna în perioada asta, în care epidemia de coronavirus începe să se extindă, să facem alegeri?! Imaginați-vă puhoiul de oameni care merge la secții, unde trebuie să dai actul de identitate, să dai ștampila, vă imaginați că cineva le sterilizează? Un mediu perfect de răspândire a epidemiei", a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit liderului ALDE, sălile din școli nu au cum să fie dezinfectate adecvat după ce se termină procesul electoral, astfel încât să nu fie riscuri pentru elevii care vin a doua zi la cursuri. "A doua zi după alegeri începe școala, copiii vin la școală, pe acolo au trecut 5.000-3.000 de persoane, care au votat. Credeți că este posibil ca duminică noapte să se facă o dezinfecție?", a argumentat Tăriceanu.

El a mai spus că în condițiile în care în toate țările se iau măsuri cu privire la întâlnirile publice, în România, în schimb, preocuparea e pentru organizarea de alegeri anticipate. "Trebuie să ne gândim serios dacă nu cumva alegerile locale ar trebui amânate până după stingerea epidemiei de coronavirus, ca să fim responsabili până la capăt. În toate țările se iau măsuri de a anula întâlnirile publice, iar noi ne gândim la alegeri anticipate!", a declarat liderul ALDE.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5171 secunde