Rutieriștii au ieșit "la pândă" în județ. Iată ce au în vedere

466
Rutieriștii au ieșit
Polițiștii rutieri constănțeni desfășoară zilnic, până pe 21 aprilie, razii pentru depistarea șoferilor vitezomani. Motivele pe care unii conducători auto le invocă pentru a scăpa de amendă sunt de-a dreptul stupide, care nu îi impresionează pe rutieriști. De la începutul acțiunii și până în prezent, oamenii legii au dat peste 1.100 de amenzi și au reținut 30 de permise de conducere. 

Razia de ieri s-a axat pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, zona Zodiac, unde, în doar zece minute, rutieriștii au tras pe dreapta opt conducători auto. Acțiunea desfășurată de polițiștii rutieri îi scoate din minți pe șoferii constănțeni, care, chiar și după ce s-au ales cu amendă sau cu permisul suspendat, spun că oamenii legii sunt de vină pentru că… nu fac limita de viteză mai mare pe sectorul de drum respectiv!

Oamenii legii nu se lasă cu una, cu două, așa că îi avertizează pe șoferii imprudenți că vor continua activitățile și vor aplica amenzi usturătoare celor care nu se conformează.

"Polițiștii rutieri desfășoară zilnic ample acțiuni pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere care se produc pe fondul nerespectării regimului legal de viteză sub cele două forme, excesivă și neadaptată condițiilor de drum", spune Cristina Vasile, purtător de cuvânt al Serviciului Poliției Rutiere Constanța.

Majoritatea șoferilor prinși depășind limita legală a vitezei au dat vina pe faptul că, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, trebuie să circuli cu 50 de kilometri pe oră, care este o viteză incredibil de mică.

"Nu sunt atât de mulți pietoni pe aici și ar trebui să facă limita măcar de 60 de kilometri pe oră, nu să dea amenzi. Normal că oamenii se grăbesc, nimănui nu-i place să stea pe loc", spune un șofer constănțean.

Șapte morți de la începutul anului din cauza vitezei

"Din analiza de risc rutier efectuată la nivelul județului Constanța, a rezultat faptul că, de la începutul anului și până în prezent, s-au produs 59 de accidente soldate cu șapte persoane decedate, nouă persoane rănite grav și 73 de persoane rănite ușor, care au avut drept cauză generatoare viteza. Scopul acestor acțiuni este de a reduce victimizarea populației din accidente rutiere care au drept cauză nerespectarea regimului legal de viteză, de către conducătorii auto", spune Cristina Vasile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 12 Aprilie 2013
Stire din Eveniment : RAZIE de AMPLOARE LA CONSTANȚA
Pagina a fost generata in 0.3646 secunde