S-a încheiat incinerarea leșurilor de ovine de pe "Queen Hind"

273
S-a încheiat incinerarea leșurilor de ovine de pe

Articole recomandate

Acțiunea de incinerare a leșurilor animalelor de pe epava navei eșuate anul trecut în Portul Midia s-a încheiat, vineri, în unitatea comercială din apropierea satului tulcean Smârdan, a declarat, pentru Agerpres, comisarul șef al filialei teritoriale a Gărzii Naționale de Mediu, Nicolae Acceleanu. În urma a 26 de transporturi au fost incinerate 14.230 de animale cu o greutate totală de 542.100 kilograme.

"Transporturile au fost aproape zilnic, în funcție de cum au putut să urmărească și crotaliile. Problema a constat în faptul că a fost o cantitate foarte mare. Având în vedere că transporturile au fost făcute mai mult noaptea și spre dimineață, ele nu au creat un impact deosebit asupra populației", a precizat Acceleanu.

Comisarul șef al Gărzii de Mediu din Tulcea a explicat decizia de incinerare a leșurilor de ovine provenite din nava eșuată în Portul Midia prin faptul că unitatea comercială din Smârdan deține mijloacele necesare acțiunii fără manipulare umană.

Vasul Queen Hind, cu peste 14.000 de oi la bord, a eșuat la finalul lunii noiembrie a anului trecut la plecare din Portul Midia. Echipajul format din 22 de marinari sirieni a fost salvat de pe nava înclinată parțial, dar puține ovine au putut fi aduse la mal.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.376 secunde