S-A ÎNCHIS PODUL DE LA AGIGEA. Trafic de coșmar în zonă

1496
S-A ÎNCHIS PODUL DE LA AGIGEA. Trafic de coșmar în zonă - podagigea6-1494222245.jpg

Articole de la același autor

Deși lucrătorii abia acum se mobilizează, podul de la Agigea a fost închis încă de la primele ore ale dimineții, provocând o aglomerație infernală în zonă.


Coloana de mașini dinspre Eforie, spre Constanța, pe varianta localității Agigea, se întinde pe mai bine de trei kilometri. De asemenea, la intrarea spre noul pod, se formează ambuteiaje. Dinspre Constanța spre Eforie se circulă deocamdată bine.


Reamintim că podul de la Agigea va fi închis până pe 25 mai. Potrivit reprezentanților CNAIR, măsura are ca principal scop pregătirea acestui pod pentru circulația din sezonul estival, în condiții de siguranță și într-un termen cât mai scurt. Închiderea totală a traficului pe pod este necesară în această perioadă pentru tensionarea finală a cablurilor (înlocuite în perioada septembrie-decembrie 2016), demontarea ancorajului provizoriu de pe pilonul central și montarea elementelor rosturilor de dilatație ale podului.




"Demontarea ancorajului (inel cu o greutate de apro-ximativ 90 de tone) pre-supune măsuri speciale. Operațiunea va fi efectuată cu ajutorul a două macarale cu o capacitate de 400 tone fiecare, utilaje care nu pot acționa în condiții de vânt puternic. În vederea evitării unor accidente care ar putea pune în pericol viața sau integritatea corporală a participanților la trafic, podul de la Agigea trebuie închis în totalitate, în perioada efectuării acestor manevre", sunt câteva dintre explicațiile oferite de CNAIR, în cadrul unui comunicat de presă. 


Pentru tensionarea finală a cablurilor sunt necesare operațiuni de nivelment al podului și teste pentru măsurarea forțelor din fiecare cablu. Aceste teste se pot face doar după eliberarea oricărei sarcini de pe pod, ceea ce înseamnă implicit oprirea traficului, mai susțin reprezentanții CNAIR. 


CNAIR SA se va asigura că în perioada în care Podul de la Agigea va fi închis, Canalul Dunăre-Marea Neagră va putea fi traversat în condiții optime pe noul pod (Podul Apolodor), aflat la o distanță suplimentară de doar 2,8 km. Pentru evitarea blocajelor în trafic, ruta alternativă propusă este următoarea: nodul rutier A4 (intersecție cu DN 39, Agigea) - A4 (intrare port Constanța Sud ) - podul nou peste Canalul Dunăre - Marea Neagră - bretea acces la DN 39A - DN 39A - DN 39 (Eforie Nord - Agigea).




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.5706 secunde