Săptămâna polară, la Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza"

154
Săptămâna polară, la Colegiul Național Militar

Articole de la același autor

Săptămâna polară, la Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" 


Joi, 26 septembrie, dr. Florica Topîrceanu, cercetător științific la Institutul de virusologie al Academiei Române, membră a comisiei naționale pentru cercetări antarctice, și comandorul Marian Săvulescu, șeful oficiului Instrucție la Statul Major al Forțelor Navale, s-au întâlnit cu elevii de clasa a IX-a de la Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza". 


Activitatea s-a desfășurat în contextul "Săptămânii polare internaționale de toamnă" și a cuprins prezentări dedicate științelor polare și contribuției României la expedițiile științifice din Antarctica. 


În luna martie 2017, comandorul Marian Săvulescu a fost membru al echipei de cercetători români în expediția organizată în Antarctica în cadrul proiectului de cercetare RONARE 2017. Cercetătorii români au studiat atunci poluarea transfrontalieră cu nitrați în apele Oceanului de Sud și au monitorizat și determinat calitatea apei, informează Statul Major al Forțelor Navale. 


Acțiuni pentru protejarea mediului marin  
Forțele Navale Române, cu 20 de elevi militari de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale și 20 de elevi ai Colegiului Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" au luat parte, miercuri, 25 septembrie, la acțiunea de ecologizare numită "Acționăm pentru Ape", organizată în parteneriat cu Asociația Act for Tomorrow, Kaufland România și Administrația Bazinală de Ape Dobrogea-Litoral. 


Cei 40 de elevi ai celor două instituții de învățământ militar de marină, alături de voluntarii asociației Act for Tomorrow, au ecologizat plaja și spațiul verde din zona Pescărie, din Constanța, de unde au fost strânse câteva zeci de saci cu gunoi. În cea mai mare parte, deșeurile colectate de elevi și de voluntari reprezintă materiale din plastic, ce riscau să ajungă în mare, sticlă, dar și deșeuri din construcții. 


Data de 25 septembrie marchează și Ziua Internațională a Mediului Marin, o oportunitate ideală pentru viitorii marinari militari să atragă atenția asupra poluării subacvatice la nivel mondial. Prin acțiunea de ecologizare, Forțele Navale Române și partenerii au dorit să evidențieze importanța colectării selective și reciclării pentru conservarea biodiversității și a unui mediu acvatic sănătos, curat și productiv. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.8672 secunde