Informații de ULTIMĂ ORĂ despre pensiile militarilor. Mai este un pas de făcut!

22892
Informații de ULTIMĂ ORĂ despre pensiile militarilor. Mai este un pas de făcut! - militari-1568874898.jpg
Un document de pe urma au mari șanse să beneficieze mulți militari români - Pl-x nr. 253/2019 propunere legislativă a vicepremierului Mihai Fifor, în urma demersurilor Ligii Militarilor Profesioniști!

Propunerea legislativă vine să completeze art. 21 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Pentru a intra în vigoare, documentul are nevoie de votul Camerei Deputaților și de publicare în Monitorul Oficial.

Conform expunerii de motive, inițiativa dorește să asigure un tratament egal pentru militarii și polițiștii aflați în activitate și cei care au trecut în rezervă. Mai exact, documentul prevede ca, pe lângă cei ce beneficiază deja de reducerea vârstei de pensionare, această măsură să fie aplicată și în cazul soldaților sau gradaților profesioniști trecuți în rezervă la împlinirea limitei de vârstă în serviciu, la expirarea contractului sau atunci când nu mai îndeplinesc criteriile specifice.

Totodată, de această măsură ar putea beneficia mai mulți militari sau polițiști.

"Este vorba despre militarii, polițiștii sau funcționarii publici cu statut special, trecuți în rezervă ori care au încetat raporturile de serviciu, ca urmare a reorganizării unor unități și a reducerii unor funcții din statele de organizare, precum și pentru alte motive ale instituțiilor din domeniul apărării naționale, ordinii publice și securității naționale, neimputabile militarului", explică președintele Ligii Militarilor Profesioniști, Dănuț Albu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4551 secunde