Video Șapte percheziții în Constanța, într-un dosar de evaziune fiscală

2304
Șapte percheziții în Constanța, într-un dosar de evaziune fiscală - x-sapte-perchezitii-1716533264.jpg
Joi, 23 mai, au fost efectuate șapte percheziții domiciliare în județul Constanța, la locuințele și birourile unui bărbat, în vârstă de 49 de ani, care este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Aceste acțiuni au fost desfășurate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economico – Financiare din Constanța, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

Potrivit cercetărilor din dosar, s-a aflat că bărbatul a înființat patru societăți comerciale, pe numele a trei persoane.

Astfel, în perioada martie 2022 – noiembrie 2023, el a controlat activitatea societăților comerciale în cauză și a obținut venituri, însă nu a plătit către bugetul statului contribuțiile  cu reținere de la sursă, după care a abandonat activitatea firmelor, cu scopul de a lăsa obligațiile fiscale neachitate în sarcina respectivelor persoane.

Prejudiciul cauzat este de 420.000 de lei.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă, două unități de calculator, trei telefoane mobile și 30.000 de lei.

Bărbatul a fost reținut și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și urmează să fie prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, cu propunere legală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2372 secunde