Șase români, arestați în SUA pentru fraude pe Internet în valoare de 3 milioane de dolari

859
Șase români, arestați în SUA pentru fraude pe Internet în valoare de 3 milioane de dolari - fraudeporinternet-1354784690.jpg

Articole recomandate

Șase cetățeni români au fost arestați miercuri în cadrul desființării unei rețele de fraude pe Internet în valoare de peste trei milioane de dolari furați de la utilizatorii unor site-uri americane, a anunțat ministerul de Justiție American, transmite Mediafax.

Cei șase români precum și un albanez aflat deja în arest, cu vârste cuprinse între 30 și 43 de ani, sunt inculpați pentru fraudă electronică, spălare de bani și falsificarea pașapoartelor în Statele Unite care solicită extrădarea acestora, conform unui comunicat.


Aceștia au fost descoperiți în cadrul unei anchete internaționale realizată sub conducerea FBI în Statele Unite, România, Republica Cehă, Marea Britanie și Canada.


Conform actului de acuzare publicat miercuri, cei șapte inculpați publicau pe site-urile de comerț precum eBay, Cars.com sau AutoTrader.com anunțuri de vânzări de automobile, bărci, motociclete și alte articole cu valori între 10.000 și 45.000 de dolari. Certificate de autenticitate fictive erau trimise de complici candidaților la licitație sau tranzacții erau inventate cu dealeri auto pentru a ademeni victimele, completează sursa citată.


Conform actului de acuzare, inculpații ar fi câștigat astfel peste 3 milioane de dolari în cadrul acestei fraude de proporții. Dacă sunt condamnați, aceștia riscă fiecare câte 20 de ani de închisoare pentru fraudă pe Internet și spălare de bani și 10 ani pentru fabricarea pașapoartelor false.

 


Citește  mai mult


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 23 Decembrie 2011
Stire din Eveniment : Falsificau dolari americani
Pagina a fost generata in 0.4612 secunde