Trei cetățeni străini au fost prinși încercând să scoată ilegal din țară un milion de dolari

1252
Trei cetățeni străini au fost prinși încercând să scoată ilegal din țară un milion de dolari - dolari-1323518948.jpg
Un moldovean, un ucrainean despre care se presupune că ar fi general de armată și un israelian au fost reținuți de procurorii DIICOT, după ce polițiștii de la Crimă Organizată i-au prins în flagrant încercând să scoată ilegal un milion de dolari dintr-o bancă din Iași, informează DIICOT.

Potrivit unui comunicat al DIICOT remis astăzi, cei trei cetățeni străini, Konstantin Ossipov, de origine israeliană, Matei Vitalie, din Republica Moldova și Valeriu Gaichuk, cetățean moldoveano - ucrainean, au obținut datele de logare la conturi de internet banking aparținând unor persoane din Italia sau Statele Unite ale Americii și prin logare la conturile acestora au ordonat transferuri bancare neautorizate în conturile propriilor societăți comerciale. Ulterior, susțin procurorii, pentru disimularea provenienței sumelor de bani, operau mai multe tranzacții comerciale fictive, iar banii erau transferați în alte conturi sau ridicați numerar.

Vineri, cei trei au fost prinși în flagrant delict în timp ce retrăgeau suma de aproximativ 1 milion de dolari de la o unitate bancară din municipiul Iași, însă anterior acestei date au încercat să retragă 400.000 de euro de la o altă bancă.

Cei trei au fost reținuți 24 de ore și sâmbătă vor fi prezentați magistraților ieșeni cu propunere de arestare pentru constituire a unui grup infracțional organizat, acces neautorizat la un sistem informatic, efectuarea de operațiuni financiare frauduloase și spălare de bani.

Pentru prinderea celor trei au fost folosite informații furnizate de SRI, iar pe parcursul întregii operațiuni au fost monitorizați de Direcția de Operațiuni Speciale a IGPR.

Valeriu Gaichuk apare în mai multe fotografii postate pe internet, în uniforme militare, alături de fostul președinte al Moldovei Vladimir Voronin, de fostul președinte al Ucrainei Viktor Iușcenko, de patriarhul Rusiei, Kiril, precum și în mai multe sedii de ambasade ale Rusiei din lume. Informațiile de până acum, încă neconfirmate oficiale, arată că acesta ar fi general.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3359 secunde