Scafandri din Bulgaria, braconieri de melci de mare, la Constanța

270
Scafandri din Bulgaria, braconieri  de melci de mare, la Constanța - gardamelcidemare2-1371827891.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii de fron-tieră din cadrul Gărzii de Coastă au fost sesizați, joi după-amiază, printr-un apel telefonic la Serviciul unic de Urgență 112, că în zona digului de sud al Portului Con-stanța mai multe persoane, aflate într-o ambarcațiune, desfășoară activități de pescuit prin scufundare.

La fața locului s-au deplasat două ambarcațiuni rapide din cadrul Grupului de Nave Constanța, care au găsit la aproximativ 100 metri de mal, în zona Portului Constanța Sud Agigea, o barcă cu motor, în care se aflau trei cetățeni bulgari și unul român.

Cei patru desfășurau activități de scufundare pentru recoltarea vietăților acvatice din specia rapană (melc de mare), fără a poseda licență sau autorizație pentru pescuit comercial în zona de competență a Gărzii de Coastă.

În ambarcațiune a fost găsită cantitatea de 963 kilograme din specia rapană, evaluată la 597 lei, care a fost confiscată și predată unei societăți comerciale de profil, conform procedurilor legale.

Polițiștii de frontieră au mai ridicat în vederea confiscării ambarcațiunea în cauză, motorul acesteia, un sistem GPS și echipament de scufundare, bunuri evaluate la aproximativ 29.000 euro.

Cei trei cetățeni bulgari și românul sunt cercetați pentru "nedeținerea licenței/autorizației de pescuit comercial, pescuit recreativ/sportiv, după caz". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1423 secunde