Scandal cu amenzi și recuzări în "dosarul Lara Șaban"

728
3
Scandal cu amenzi și recuzări în

Circ ieftin, vineri, la Tribunalul Constanța, unde trebuia să se judece prelungirea mandatelor de arestare preventivă a celor doi tineri suspectați că ar fi omorât-o pe Lara Șaban. Este vorba de fratele tinerei omorâte, Gilberto Ghiunal Șaban, și de prietenul cel mai bun al acestuia - George Davidescu.
Proaspătul avocat al lui Gilberto Ghiunal Șaban, Marius Lucian Papacostea, din Baroul București, o veche cunoștință a instanțelor de la Constanța de pe vremea când pleda în cauza albanezului Shyti Blenis (condamnat la închisoare pe viață pentru că, alături de Ștefan Niculescu, i-a omorât pe cei trei membri ai familiei Ion, din Mangalia), s-a dat în stambă, din nou, în fața judecătorilor constănțeni.
El a cerut, în primă fază, ca dosarul să se judece în ședință publică, deși astfel de solicitări ale procurorilor au loc în cameră de consiliu. Avocatul aproape că i-a poruncit magistratului că vrea un termen pentru apărare, motivând că nu a avut timp să studieze dosarul, deoarece abia venise de la București. Pentru că judecătorul i-a respins cererea, motivând că avocatul este dator
să-și facă apărarea, iar în situația de față ar fi avut timp suficient toată dimineața să studieze dosarul, avocatul Papacostea a vociferat, a vorbit nepoliticos magistratului, chiar a ridicat tonul și a sfidat instanța.
Pentru că atitudinea avocatului a fost exagerată, judecătorul a hotărât amendarea lui Papacostea cu suma de 5.000 de lei, pentru sfidarea instanței și pentru nerespectarea solemnității ședinței de judecată.
Deoarece instanța a avut "curajul" să ia o astfel de măsură, Papacostea a recuzat magistratul care trebuia să judece prelungirea mandatelor de arestare preventivă a lui Gilberto Ghiunal Șaban și George Davidescu, suspectați că au omorât-o pe Lara Șaban. Cererea de recuzare, în cele din urmă, a fost respinsă, dosarul fiind reluat de același judecător. Pentru că singurul țel al avocatului era acela de a amâna la infinit judecarea cererii de prelungire a mandatului de arestare a clientului său, acesta a invocat că Șaban nu știe bine limba română și că este nevoie de un translator de limbă turcă. Instanța a făcut din nou o pauză pentru a-i fi adus un translator inculpatului. În cele din urmă, ședința s-a reluat, iar solicitarea procurorilor a fost judecată.
Magistrații au decis, în cele din urmă, după toate aceste tertipuri avocățești, prelungirea mandatelor de arestare preventivă a celor doi.



Comentează știrea

adevar graieste
23 iunie 2012
saban nu stia bine limba romana

el fiind cetatean roman de etinie rroma sau turca,asta e un santaj intimidare a instantei,oare astalalt,davidescu stia oare limba romana sau ii trebuia treducator pentru magalgasa,limba pe care o vorbeau in casa,sper sa iapedeapsa exact cat a luat si celalat samaritean care a ingropat fetita aia de 8 ani de vie shit benis ,adica sentinta pe viata

adevar graiesc si eu
7 iulie 2012
saban e minoritar turc?!

de ce i-a adus instanta un interpret de limba turca? va spun eu.e legal.asta spune legea.dar dc.nu a savarsit fapta?ce se intampla?

KAHIR
10 iulie 2012
KAHIR

KATİLLER OYUNCU KATİLLER YÜZLERİ BİLE KIZARMIYOR

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3502 secunde