X

SCANDALOS. Moartea slt. Daniel Fripis, răsplătită de statul român cu o pensie de urmaș de 330 lei. Revolta unei familii îndurerate

69425
23
Cum își cinstește statul român eroii căzuți la datorie, militari, pompieri, polițiști căzuți la datorie, în timp ce încercau să salveze viețile altor oameni? Simplu. Cu multe umilințe și o enormă bătaie de joc.

Anul trecut, pe 29 august, o explozie curma viața pompierului militar Daniel Marius Fripis. O misiune pentru stingerea unui incendiu izbucnit din cauza unei butelii avea să se încheie cu o tragedie. 
Subofițerul Fripis, care era comandantul echipajului, a intervenit primul, ceea ce i-a fost fatal. Butelia a explodat, iar bucățile de metal i-au curmat viața instantaneu.


Conducerea IGSU, secretarul de stat Raed Arafat și alți generali din MAI au venit atunci la Constanța pentru a-l conduce pe ultimul drum pe Daniel Fripis, promițând familiei tot ajutorul și sprijinul pentru a trece mai departe peste această nenorocire. În semn de prețuire și recunoștință pentru sacrificiul său, Fripis a fost înaintat post-mortem în gradul de sublocotenent, iar președintele României l-a decorat cu Ordinul Bărbăție și Credință în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari.

Timpul a trecut, onorurile s-au risipit, rămânând doar amintirile și decorațiile președintelui, țintuite într-un perete al casei, pe care Dani singur a ridicat-o cu mâinile lui. În urma militarului mort în misiune au rămas o soție îndurerată dar și un fiu de 18 ani, student anul I la UMC. Seby învață acum să-și croiască un drum în viață fără sprijinul și dragostea unui părinte, poate atunci când avea cea mai mare nevoie de el. A rămas orfan de tată pentru că misiunea părintelui său era de a pune mai presus viața altora decât pe a lui. Iar în schimbul acestui sacrificiu, pentru această durere, statul român îl ajută cu o pensie de urmaș de… 330 de lei. Cu banii aceștia, Seby trebuie să se susțină la facultate, să trăiască. Atât prețuiește Guvernul României sacrificiul suprem al unui pompier militar, căzut la datorie în timp ce încerca să salveze alte vieți.

Contactat de familie, Raed Arafat a ridicat din umeri. A promis că se interesează, că va face tot posibilul pentru a ajuta familia Fripis. Nu a avut însă curajul să sune înapoi. Și-a pus un om să anunțe sec: "Aceasta este pensia de urmaș. Atât prevede legislația statului român. 330 lei".

"Ce poate înțelege copilul meu despre aprecierea și considerația aduse tatălui său?"


Revolta familiei nu este pentru bani. Durerea, golul rămas în urmă nu vor putea fi umplute de nicio sumă. Însă bătaia de joc a statului român, umilința sunt cele care răsucesc pumnalul într-o rană care și așa este sângerândă.

"Nimeni și nimic nu va putea înlocui vreodată lipsa unui părinte, indiferent de vârsta la care îl pierzi. Nimeni și nimic nu va putea înlocui vreodată dragostea unui părinte, grija și preocupările sale pentru binele copiilor lui.

Așa și noi, păream de neînvins și ne bucuram din plin de fiecare realizare a fiului nostru. Nimic nu se compară cu satisfacția de a-ți vedea copilul terminând liceul ( Mircea cel Bătrân) cu media 9,55 și, mai apoi, cu bucuria de a-l vedea bursier la facultate. Ai mulțumirea că nu ai trăit în zadar, senzația că micile sacrificii dispar în fața marilor realizări.

Și, brusc, tatăl lui devine erou și, fără să vrea, ne lasă singuri, singuri într-o lume dură, de cele mai multe ori nedreaptă. Zeci, poate sute de intervenții, unele mai grele, altele mai ușoare, nouă ani salvând vieți și nu numai... Și apoi... fatalitatea!

După aproape 7 luni de la tragedie, statul român își «recompensează» eroul mort în misiune, oferindu-i urmașului său, fiul nostru, student în anul I, o pensie de 332 de lei.

Nici nu știu cum aș putea califica modul în care acest sistem ticăloșit și mizer își tratează eroii, care e grija pe care o poartă în privința urmașilor acestora?! Ce poate înțelege copilul meu, aflat la început de drum, despre aprecierea și considerația aduse tatălui său? Cum își poate închipui cineva că un student, rămas orfan de tată, preocupat de studiu, poate supraviețui timp de 4 ani cu o pensie de doar 332 de lei?", a postat pe Facebook Betty Fripis, soția pompierului militar mort în misiune.Comentează știrea

23 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
rex
23 martie 2016
Lichelism!

Binenteles ca dr. Arafat este vinovat! A fost de ajuns ca mafiotul sef, Basescu si mai nou adeptul tratamentului cu urina al lui Bivolaru, adica bubosul pus de "sistem" la guvern, sa puna toate tarele salvarilor in carca dr Arafat si toate scursuruile din "mas media", sar arsi in acuzarera parintelui SMURD! rusine, rusine, sper sa se faca dreptate si cei vinovati de dezastrele nationale sa plateasca si material si justitiar!

Dorin
23 martie 2016
asteptari incorecte

si eu am fost intr-o situatie similara, doar ca tata era civil. In 2005 pensia de urmas care mi-a revenit a fost de 104 lei, asa ca am pus mana si m-am angajat desi eram doar anul III la facultate. Statul securist roman isi bate joc de proprii cetateni.

Andreea
23 martie 2016
roata se intoarce

Draga Doamna Fripis, imi pare rau pentru pierderea suferita, nimic nu poate inlocui un om drag! Vi se pare scandalos si injositor, va intrebati ce poate face copilul dvs cu aceasta mica suma, insa va ganditi la asta cand in instanta aparati un om imoral care ii ofera copilului o pensie alimentara de 150 lei?Va ganditi? In conditiile in care dvs ii stiti foarte bine situatia financiara si va bateti cu pumnii in piept ca stiti ce e corectitudinea!!! Cati eroi primesc onorarii? O zi buna!

europeanu
23 martie 2016
hotii din parlament

oare hotii din parlament ce au de zis ? interesanta ar fi o interpelare ! tot asa au reactionat si la pensiile speciale ???

Mos Ion
23 martie 2016
Statul a procedat corect !

Are 18 ani , pe langa studii poate sa-si ia si un job asa cum fac multi studenti . Doamna , altii au murit pe front, si nu s-a mai plans nimeni !

autor
23 martie 2016
Bani mulți ?

Dna.sunteți avocat ce dracului nu vă e rușine , să meargă la muncă băiatul că este destul de mare

Beti Fripis
23 martie 2016
Erou

Sunt avocat, insa pentru ceea ce sunt si castig am invatat si muncesc! Nu doresc nimanui sa traiasca experienta mea si a fiului meu. Pentru ceea ce este astazi fiul meu,eu si tatăl lui am muncit zi de zi, nu am primit nimic de pomana.Indiferent de opinia dumneavoastra, voi merge pana la capat pentru drepturile fiului meu.Copilul meu va invata si apoi va merge la munca, pentru ca asa si-au dorit întotdeauna parintii lui. As da orice ca sotul meu sa fie astazi in viata si sa putem munci impreuna pentru fiul nostru. Rautatea dvs nu va permite sa intelegeti astfel de lucruri.

Laur
23 martie 2016
*

Ti-ai facut publicitate, ai fost compatimita acum scuteste-ne femeie!!!Nu e vb despre bani!!!Dar despre ce?!!!In loc sa iti vezi de copil si sa iti stii doar tu problemele ii oferi fiului tau Discutii Mondene!

DAN
23 martie 2016
Ptr Laur

Poate ar trebui sa treci și tu prin ce a trecut familia Fripis și sa ai parte de foarte multa publicitate și bani. Sa-ți ajungă toată viața!

Laur
23 martie 2016
*

Sa fie primit! Cred ca nu exista om care sa nu fi avut necazuri asa ca abtine-te! Când facem rau trebuie sa ne asteptam sa primim tot rau inapoi, asta e ideea....ce rezolva cu circul asta?!

23 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Pagina a fost generata in 1.0023 secunde