Schimbări în dosarul accidentului de la 2 Mai. Judecătoarea Popoviciu va fi înlocuită în proces. Iată cine a preluat cazul!

1744
Schimbări în dosarul accidentului de la 2 Mai. Judecătoarea Popoviciu va fi înlocuită în proces. Iată cine a preluat cazul! - fond-judecatoarele-2-mai-1716399914.jpg

Articole de la același autor

Începând de astăzi, 23 mai, dosarul 2 Mai, în care Vlad Pascu este cercetat după ce a omorât cu mașina doi tineri, va avea un alt judecător. Astfel, magistratul Carmen Claudia Berevoescu o va înlocui pe judecătoarea Ioana Ancuța Popoviciu, care încă de la începutul procesului a stârnit multe reacții negative. Aceasta urmează, ca de la data de 1 iunie, să fie mutată la Judecătoria Constanța.



Schimbarea din proces vine în urma unei ședințe organizate în această săptămână, în care reprezentanții secției pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au aprobat cererea Ioanei Ancuța Popoviciu de a fi transferată de la Judecătoria Mangalia.

În ceea ce privește procesul în cazul accidentului de la 2 Mai, acesta are programat ultimul termen în această zi, de la ora 10:00, la Judecătoria Mangalia. În cadrul acestei ședințe, judecătoarea va stabili când va oferi primul verdict din dosar. Decizia nu va fi definitivă, iar dosarul va ajunge la instanța superioară. Tot astăzi, magistrata Carmen Claudia Berevoescu va decide dacă procesul va fi luat de la capăt sau dacă va continua.



Cine este judecătoarea care a preluat cazul


Carmen Claudia Berevoescu este președinte al Judecătoriei Mangalia, din mai 2023, fiind delegată în funcție de CSM.

La data de 21 mai, în cadrul unei ședințe publice, CSM a aprobat „prelungirea delegării doamnei judecător cu grad profesional de Curte de Apel Berevoescu Carmen Claudia în funcția de președinte al Judecătoriei Mangalia, începând cu data de 22.05.2024, până la ocuparea funcției, prin concurs sau examen, în condițiile legii, dar nu mai mult de 6 luni”.

Potrivit informațiilor publicate pe portalul instanțelor, judecătoarea Carmen Berevoescu a absolvit Facultatea de Drept a Universității București în anul 2000. În primul an după absolvire a fost avocat stagiar, în perioada 2001-2004 a fost consilier juridic al S.C. TERRASAT S.R.L., după care a fost consilier juridic la S.C. RCS RDS S.A., între anii 2004 și 2008. În anul 2010, Carmen Berevoescu a absolvit Institutul Național de Magistratură (INM), iar din data de 29 iunie 2010 a fost numită în funcția de judecător al Judecătoriei Mangalia, prin decretul semnat de președintele României, Traian Băsescu.

Ce se știe până acum despre procesul lui Vlad Pascu

În prezent, Vlad Pascu este în arest preventiv. El a fost închis la data de 20 august 2023, la doar o zi după ce a provocat accidentul de la 2 Mai, în care a omorât doi tineri și a rănit alți trei după ce i-a lovit cu mașina, conducând sub influența mai multor substanțe interzise.

La data de 22 februarie, când a fost primul termen de judecată, judecătoarea Ioana Ancuța Popoviciu a fost acuzată de martorii din sală că mesteca gumă când s-a prezentat la ședință, după care a întrebat dacă unul dintre tinerii omorâți în accident este prezent la judecată.

După această greșeală, la al doilea termen de judecată, unul dintre avocații care îi reprezintă pe părinții victimelor a solicitat recuzarea judecătoarei, deoarece „a dat dovadă de gravă neglijență în administrarea dosarului”. Totuși, Judecătoria Mangalia a respins cererea de recuzare, motivând că argumentele sunt „cel mult chestiuni ce țin de pregătirea profesională a doamnei judecător”.

După ce au fost făcute publice greșelile judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu de la primul termen, la data de 23 februarie, Inspecția Juridică a anunțat că s-a autosesizat și că face verificări în acest caz.

Ulterior, judecătoarea a formulat o cerere de suspendare din funcție, care a fost respinsă de CSM, la data de 24 aprilie. Tot atunci, abordată de presă la ieșirea din sediul instituției, Popoviciu a stat tăcută un minut și 10 secunde în fața camerelor, timp în care i-au fost adresate 11 întrebări.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2863 secunde