SCRISOARE DE MULȚUMIRE pentru un JANDARM din Constanța care a intervenit la un ACCIDENT. "I-a salvat viața fiicei mele!"

48650
2
O constănțeancă a transmis Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța a scrisoare de mulțumire, pentru sergentul major Florin Cotîrlă, care a intervenit prompt la un accident rutier la care a fost martor. Militarul a dat primul ajutor celor patru tineri aflați în autoturismul distrus, printre care era și o adolescentă de 17 ani.

Florin Cotîrlă este un tânăr militar din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța. A îmbrăcat uniforma de jandarm în urmă cu trei luni și are gradul de sergent major. La începutul lunii noiembrie a fost martor la un teribil accident rutier, ce a avut loc pe DN 22C, între localitățile Mircea Vodă și Satu Nou. A acționat cu rapiditate, a reușit să scoată din mașina distrusă patru tineri, dintre care trei băieți și o fată de 17 ani, care nu dădea semne de cooperare.

O mamă recunoscătoare i-a transmis o scrisoare de mulțumire. „Doresc ca prin această simplă hârtie să aduc mulțumiri colegului dumneavoastră, Florin Cotîrlă, cel care a salvat viața fiicei mele”, își începe femeia misiva.



„Florin se îndrepta spre casă. Tocmai ieșise din serviciu. Era aproape ora 20.00. Pe partea stângă a drumului a văzut la un moment dat o mașină grav avariată din care ieșea fum. A oprit imediat și a mers să vadă despre ce este vorba. Dinspre mașină se auzeau strigăte de ajutor.

Patru tineri - trei băieți și o fată - erau prinși între fiarele mașinii. A deconectat bornele bateriei de la mașină, pentru că era un pericol iminent ca aceasta să ia foc.



Florin a verificat apoi starea victimelor, timp în care a sunat și la 112 și a solicitat un echipaj medical. Cei trei băieți erau conștienți, dar se aflau în stare de șoc. A reușit să îi scoată pe rând din autoturism. Fata, însă, o tânără de 17 ani, nu dădea semne de cooperare. Avea puls, însă era inconștientă. Fața si mâinile îi erau acoperite de sânge și nu putea reacționa la niciun impuls. Și-a dat seama că era vorba despre o situație gravă.

Cursurile de prim-ajutor pe care le-a urmat, dar și sfaturile fratelui său, care este medic, l-au ajutat pe Florin să ia deciziile corecte în ce privește intervenția în cazul fetei. La îndrumarea asistentei de pe echipajul medical, Florin a reușit să îi pună fetei gulerul și să o scoată, astfel, din mașină, conducându-o spre ambulanță”, au relatat colegii de la IJJ Constanța împrejurările în care a acționat militarul.

„La scurt timp de la această întâmplare, la sediul Jandarmeriei Constanța, unitatea unde Florin își desfășoară serviciul, s-a primit o scrisoare de mulțumire pentru modul în care colegul nostru a intervenit, salvând viața celor patru tineri. Scrisoare era un gest de recunoștință din partea mamei fetei căreia Florin i-a acordat nu doar primul ajutor, ci o șansă la viață”, au mai arătat reprezentanții Jandarmeriei.

Felicitări, Florin, pentru gestul uman!




Comentează știrea

Cititor
7 decembrie 2022
De-ai nostri

Ar fi frumos sa citim cat mai despre oameni ai legii care sa primeasca scrisoare de multumire cu evidentiere la careu, dar si o prima neimpozabila!

Felicitari!
7 decembrie 2022
"La începutul lunii 1noiembrie"

1Luna si pt. Poza de Ziar ? Ceva nu e in regula, adica imediat se duce si face tot ce tine de om sa ajute si mai departe pe stil clasic bine stiut de cum merg aspectele pe la noi ! E felicitare meritata totusi, dar ...! Pe Ziar, imediat 24h dupa eveniment, e frumos si pe mesaj dar asta vine ulterior cind e timp (dupa urgente, etc).

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3142 secunde