Se caută judecător la CCR. Mandatul lui Valer Dorneanu, la final!

226
Se caută judecător la CCR. Mandatul lui Valer Dorneanu, la final! - secautajudecatorvalerdorneanu-1649694976.jpg

Articole recomandate

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a declanşat, luni, procedurile pentru numirea unui judecător la Curtea Constituţională, pe locul actualului preşedinte, Valer Dorneanu, căruia îi expiră mandatul.

Termenul de depunere a candidaturilor pentru această funcţie este 26 aprilie, iar Comisia Juridică va depune raportul până pe 29 aprilie, a stabilit Biroul Permanent.

Mandatul de judecător la CCR al lui Valer Dorneanu urmează să expire în 10 iunie, se precizează în scrisoarea transmisă de Curte conducerii Camerei.

"Domnul Valer Dorneanu a fost numit judecător la Curtea Constituţională pentru un mandat de nouă ani, ca urmare a încetării mandatului doamnei judecător Aspazia Cojocaru (...). Domnul Valer Dorneanu a depus jurământul prevăzut de art.63 alin 1 din Legea 47/1992, republicată, în data de 10 iunie 2013. Având în vedere că, potrivit tezei a doua din alin. 2 al art. 63, judecătorii Curţii îşi vor exercita funcţia de la data depunerii jurământului, se constată în temeiul art.67 alin. 2, teza întâi, că mandatul domnului judecător Valer Dorneanu expiră în data de 10 iunie 2022", se menţionează în document.

De asemenea, potrivit legii, numirea noului judecător la CCR trebuie efectuată cu cel puţin o lună înainte de încetarea mandatului judecătorului predecesor, se mai arată în adresa CCR.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2488 secunde