SE PREGĂTEȘTE O NOUĂ TAXĂ AUTO!

310
SE PREGĂTEȘTE O NOUĂ TAXĂ AUTO! - maxresdefault-1514366150.jpg

Articole recomandate

În 2017, la fiecare mașină nouă s-au înmatriculat cinci mașini vechi, dar asta este pe cale să se schimbe. Pentru anul viitor, autoritățile pregătesc o nouă taxă, care i-ar putea determina pe șoferi să se gândească de două ori înainte să cumpere o mașină la mâna a doua, potrivit Realitatea TV. 


2018 ar putea aduce o schimbare din temelii a piaței auto. Statul va scoate mai mulți bani din buzunarul celor care au cumpărat mașini la mâna a doua. Și nu sunt deloc puțini.

De la începutul anului au fost înmatriculate mai puțin de o sută de mii de autoturisme noi și aproape 500 de mii de autoturisme vechi. Pentru cele din urmă proprietarii vor avea de plătit cei mai mulți bani.

Noua taxa auto, pregătită de autorități, va fi calculată în funcție de norma de poluare a mașinii. Potrivit informațiilor Asociației Service-urilor Auto, taxa va pleca de la 40 de euro pe an în cazul autoturismelor cu motor Euro 6 și va ajunge la 200 de euro pentru mașinile non-euro.

Milioane de șoferi vor simți din plin reintroducerea taxei.Trei sferturi dintre mașinile care circulă pe străzile din România au peste zece ani vechime. Mai mult, din cele aproape 5,5 milioane de autoturisme, mai bine de un milion au peste 20 de ani.

Ponderea mare a rablelor nu înseamnă doar mai multă poluare, ci și mai multe accidente. Comisia Europeană arată că numai în Bulgaria sunt mai multe victime în trafic decât în România. Pe străzile de la noi își pierd viața 97 de oameni dintr-un milion adică de 3-4 ori mai mulți decât în Marea Britanie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4773 secunde