Se tulbură apele la conducerea IPJ Constanța

3093
Se tulbură apele la conducerea IPJ Constanța - fe5b096a59b768231e634b66f8ea7118.jpg
Magistrații de la Curtea de Apel s-au pronunțat, ieri, în dosarul în care fostul adjunct al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Constanța a contestat decizia prin care s-a dispus demiterea sa din funcție. Judecătorii au admis acțiunea lui Colidiuc și au dispus anularea actului prin care polițistul a fost sancționat. Decizia este definitivă, dar nu irevocabilă, ea putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție. De asemenea, soluția va fi pusă în executare abia după ce magistrații superiori celor din Constanța își vor spune și ei punctul de vedere.
De remarcat este faptul că, de câteva luni, reprezentanții IGPR se tot chinuie să găsească un înlocuitor lui Colidiuc. Dată fiind victoria purtată de Colidiuc în instanță, probabil că șefii de la IGPR vor stopa căutarea unui adjunct la IPJ Constanța și, mai mult ca sigur, vor aștepta să se pronunțe, în mod irevocabil, instanța superioară.
Problemele lui Colidiuc au pornit de la un raport de evaluare întocmit, în toamna lui 2009, de o comisie din cadrul IGPR. Cercetările disciplinare au pornit de la faptul că fostul șef al IPJ Constanța, comisar șef Aurelian Zaheu, ar fi fost nemulțumit de activitatea lui Colidiuc, care a refuzat să-i îndeplinească un ordin, consecința directă a acestei nesupuneri fiind întocmirea, în luna februarie 2010, a unui referat. Comisarul șef Dorin Colidiuc a fost acuzat că a refuzat să se deplaseze la Mangalia, pentru a coordona în teren cercetările privind un jaf armat comis la o casă de pariuri.
În fața instanței de judecată, fostul adjunct Colidiuc a demonstrat, prin documente și prin audierea unor martori, că a fost bolnav și nu s-a putut deplasa la acel moment la Mangalia, dar că a dat dispoziții altor persoane să se ocupe de cercetările la fața locului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6212 secunde