Șeful ANAF, Sorin Blejnar, implicat într-un dosar penal la Constanța

1646
Șeful ANAF, Sorin Blejnar, implicat într-un dosar penal la Constanța - 626b94bd7e595a66bf544b3d07f41bb9.jpg
În ultimele zile, mai mulți oameni politici dar și vameși l-au indicat pe șeful Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, ca fiind "regina" de pe tabla de șah a șpăgilor din punctele de frontieră românești. În replică, Blejnar a declarat că acuzațiile sunt nefondate și nu au legătură cu realitatea.
"Nu răspund la astfel de acuzații care sunt nefondate și nu au legătură cu realitatea. Dacă cineva are elemente prin care își poate susține afirmațiile este liber să urmeze toate demersurile legale", a spus Blejnar.
Unii au mers și mai departe cu acuzațiile și au spus că Blejnar ar fi implicat într-un dosar de contrabandă cu produse petroliere, caz care ar fi soluționat de procurorii constănțeni.
În cursul zilei de sâmbătă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța a confirmat că face o anchetă privind contrabanda cu produse petroliere. În dosar apare și numele președintelui ANAF, Sorin Blejnar. Dosarul în care apare numele său este o disjungere dintr-un alt dosar, ambele instrumentate la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.
"Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța se află înre-gistrat în vederea soluționării un dosar penal având ca obiect modul în care a fost autorizată în anul 2007 funcționarea unui antrepozit fiscal de depozitare a produselor petroliere. În componența comisiei se regăsea, din partea Gărzii Financiare, comisarul general adjunct, la acea dată, Sorin Blejnar, actualul președinte al ANAF. Precizăm că în cauză nu a fost începută urmărirea penală", se arată în comunicatul procurorilor constănțeni.
În altă ordine de idei, se pare că, în jurul lui Sorin Blejnar se strânge lațul. Problemele lui s-au acutizat, în urmă cu câteva zile, când liderul sindicatului Pro Lex, Vasile Lincu, l-a acuzat de luare de mită. Acesta a declarat că șeful ANAF nu este străin de numirile din vămi și că totul se făcea în schimbul unor sume importante de bani. Așa se pare că ar fi ajuns șef la Vama Ploiești și Costel Costea care a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, săptămâna trecută, pentru fapte de corup-ție în urma unei descinderi în vamă.
La rândul lui, Costea a declarat, în fața judecătorilor Tribunalului București, că a luat mită 90.000 de lei, din care a oprit o treime, iar restul i-a împărțit între vameși și alte persoane și că, după știința sa, banii ajungeau la președintele S.B.
Ulterior, președintele ANAF, Sorin Blejnar, declara că nu a luat nimic de la șeful Biroului Vamal Ploiești, Cornel Costea.
"Eu nu am luat nimic de la Costea, iar dacă voi fi chemat de organele de urmărire penală să dau declarații, mă voi duce pentru că vreau să se facă dreptate și pentru că sunt obligat de lege", spunea Blejnar.
Prezent, sâmbătă, la Oradea, unde a participat la Congresul UDMR, premierul Emil Boc a declarat că, dacă Parchetul sau Direcția Națională Anticorupție îi va trimite o sesizare cu privire la urmărirea penală a șefului ANAF, Sorin Blejnar, acesta va fi demis.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3928 secunde