Șeful Statului Major al Forțelor Navale Elene, vizită la Constanța

276

Articole de la același autor

Generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major al Apărării, l-a primit, în cursul zilei de ieri, pe viceamiralul Nikolaos Tsounis, șeful Statului Major al Forțelor Navale Elene, aflat în România la invitația viceamiralului Alexandru Mîrșu, șeful Statului Major al Forțelor Navale Române.

În cadrul întrevederii au fost trecute în revistă activitățile de cooperare actuale și viitoare în domeniul forțelor navale, pentru întărirea securității, atât la nivel regional, cât și aliat.

În cadrul vizitei sale în România, oficialul militar grec va avea, de asemenea, o întâlnire de lucru cu conducerea Forțelor Navale Române, unde se vor discuta subiecte privitoare la proiectele celor două forțe navale înscrise în planul Cooperării Structurate Permanente (PESCO) al Uniunii Europene în domeniul securității și apărării, precum și cooperarea forțelor navale române și elene în cadrul exercițiilor din perioada următoare și în domeniul învățământului militar de marină.

Astăzi, viceamiralul Tsounis și viceamiralul Mîrșu se vor deplasa la Constanța, unde se vor întâlni cu comandantul Flotei și cu comandantul Academiei Navale "Mircea cel Bătrân", după care vor vizita fregata "Regina Maria" și Nava-Școală "Mircea".

Vizita șefului Forțelor Navale ale Greciei în România face parte din Planul cu activitățile internaționale al Statului Major al Forțelor Navale și contribuie la dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre cele două marine militare, atât în domeniul instrucției, cât și în domeniul învățământului militar.

În ultimul an, atât forțele navale ale României, cât și cele ale Greciei, au participat la o serie de exerciții comune: Sea Shield, Poseidon, Ariadne, Naias, dar și la programe de instruire în cadrul Centrului NATO de instruire operațională în domeniul maritim (NMIOTC) și în alte facilități aparținând forțelor elene și române.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5143 secunde