Semafoare cu galben intermitent. Recomandări pentru șoferi, de la autoritățile locale

291
Semafoare cu galben intermitent. Recomandări pentru șoferi, de la autoritățile locale - semafoarecugalben1-1587394556.jpg

Articole de la același autor

Pe perioada stării de urgență, semafoarele din municipiul Constanța stau permanent pe culoarea galben intermitent. Acest lucru i-a pus în dificultate pe mulți șoferi, unii chiar provocând accidente. Tocmai de aceea, reprezentanții autorităților locale subliniază importanța regulilor de circulație pe care fiecare șofer trebuie să le respecte atunci când se deplasează cu autovehiculul.

"Când semafoarele luminează galben intermitent sau în orice intersecție nesemaforizată, trebuie să respectați ordinea de prioritate. Astfel, dacă în intersecție se află un polițist, trebuie să respectați în primul rând semnalele și indicațiile acestuia; dacă se apropie o autospecială cu semnalele speciale de avertizare, luminoase sau sonore active, aceasta are prioritate", explică Diana Sobaru, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța.

Totuși, dacă în intersecție nu se află un polițist, iar semafoarele nu funcționează, trebuie să vă ghidați după indicatoarele rutiere prezente în intersecție, cum ar fi Stop, "Cedează trecerea" sau "Drum cu prioritate".

Atenție, însă, chiar dacă circulați pe un drum cu prioritate, trebuie să conduceți prudent și preventiv, iar dacă întâlniți indicatorul Stop sau "Cedează trecerea", oprirea și asigurarea sunt obligatorii.

Marcajele de pe carosabil sunt de asemenea utile pentru a materializa traiectoria pe care vehiculele trebuie să o urmeze în traversarea unei intersecții.

În cazul în care vă aflați într-o intersecție nesemaforizată și nu identificați indicatoare rutiere care să vă restricționeze circulația sau să o favorizeze, veți respecta în principal acordarea priorității de dreapta.

"De asemenea, vă reamintim că orice mijloc de transport în comun are prioritate la ieșirea din alveola dedicată și vă rugam să ne permiteți trecerea în orice situație care favorizează acordarea de prioritate în condiții de siguranță. La apropierea de o intersecție, trebuie să circulați cu o viteză care să vă permită oprirea, pentru a acorda prioritate de trecere participanților la trafic care au acest drept. Vă reamintim că, în contextul actual pandemic, este de dorit să vă limitați deplasările doar la cele esențiale", a subliniat și directorul general al companiei de transport public CT Bus, Bogdan Niță. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5586 secunde