Sentința ÎCCJ de condamnare în cazul Alinei Bica a fost ANULATĂ. Apelul va fi rejudecat

141
Sentința ÎCCJ de condamnare în cazul Alinei Bica a fost ANULATĂ. Apelul va fi rejudecat - detaliiincredibiledinsaladejudec-1552983373.jpg

Articole recomandate

Instanța supremă a decis, marți, admiterea contestației în anulare în cazul Alinei Bica și rejudecarea apelului. Hotărârea vine ca urmare a deciziei CCR privind componenta nelegală a completurilor de 5 judecători.


Fosta șefă a DIICOT Alina Bica a cerut, prin avocat, admiterea contestației în anulare și desființarea sentinței definitive de condamnare la 4 ani de închisoare cu executare, pronunțată de completul de 5 judecători. Cererea a fost făcută în baza deciziei CCR privind constituirea completurilor de 5 judecători de la ÎCCJ.

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis definitiv, în iunie 2018, menținerea pedepsei de 4 ani de închisoare cu executare în dosarul în care Alina Bica era acuzată de favorizarea făptuitorului, dar aceasta a contestat decizia printr-o cale extraordinară de atac, respectiv contestația în anulare, fosta șefă DIICOT fiind pusă în libertate până la soluționarea contestației.

Alina Bica se află în prezent Costa Rica și a anunțat că nu intenționează să revină în România.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.2631 secunde