Șoferii constănțeni au fentat radarele poliției rutiere

1309
Șoferii constănțeni au fentat radarele poliției rutiere - 476be578f695c37d2144ab356f7c58ca.jpg
Polițiștii rutieri din întreaga țară au ieșit ieri în stradă înarmați cu noile aparate radar pentru a le veni de hac șoferilor vitezomani. Deoarece acțiunea a fost intens mediatizată în județul Constanța cu o zi înainte, majoritatea conducătorilor auto și-au luat măsuri de precauție și au circulat regulamentar. Cu toate acestea, în doar patru ore, polițiștii rutieri constănțeni au aplicat 239 de sancțiuni și au reținut 11 permise de conducere.

În cadrul campaniei "Alege viața", polițiștii rutieri din toate județele țării au demarat, vineri, acțiunea "Spic 2". Pe durata întregii zile, oamenii legii au scos în stradă toate aparatele radar, atât cele noi, cât și cele vechi, pentru a-i sancționa pe șoferii care depășesc viteza legală.
În Constanța, 45 de polițiști rutieri și opt de la ordine publică au fost prezenți pe toate arterele principale din municipiu și județ, supraveghind traficul rutier cu 12 aparate radar performante Audiovison și șase radare Piton (aparate de generație mai veche).

Trei vitezomani în patru ore
Pe DN2A Constanța – Hârșova, polițiștii rutieri au acționat cu mai multe aparate radar. Unul a fost dispus în localitatea Ovidiu, în timp ce un autoturism Logan galben, neinscripționat, echipat cu radar, s-a plimbat între Kogălniceanu și Constanța. Deși șoseaua este cunoscută ca un traseu de viteză pentru șoferi, polițiștii au avut surpriza să constate că mai nimeni nu se grăbea. În patru ore de patrulare pe segmentul respectiv, radarul ascuns în Loganul galben nu a reușit să surprindă decât trei vitezomani și nici aceia cine știe ce.
Prima victimă – un Mercedes clasa E, care a fost surprins în timp ce rula cu 138 km/h. Pe lângă viteză, șoferul a mai fost sancționat și pentru faptul că nu purta centura de siguranță și pentru că nu avea rovinietă. În total, șase puncte de penalizare și o amendă de 360 de lei, plus certificatul de înmatriculare reținut. Șoferul care se afla la volanul mașinii de lux a recunoscut că nu se poate abține să circule cu viteză, mai ales când șoseaua este liberă. Mai în glumă, mai în serios, el a spus că îi place să circule cu 200 km/h, dar a lăsat-o mai încet pentru că știa de acțiunea poliției.

Client fidel al poliției – accident mortal și viteză
După mai bine de o oră, echipajul rutier a mai prins un șofer circulând cu o viteză de 133 km/h. Conducătorul auto, un client fidel al agenților de la circulație, se afla la volanul unui Mercedes, identic cu cel oprit mai devreme, numai că avea numere de Argeș. Potrivit polițiștilor, Nicolae Bâlbă este cunoscut cu antecedente serioase în baza lor de date. În urmă cu câteva luni, individul a accidentat mortal un pieton în zona Carrefour, plus că a mai fost sancționat în repetate rânduri pentru că circula cu viteză foarte mare. Ultima oară, Bâlbă a fost surprins, de același echipaj, rulând cu peste 180 km/h. I s-a reținut permisul atunci, însă după o lună și l-a luat înapoi. Acum, el s-a ales doar cu amendă și patru puncte de penalizare. Sfidător, după ce a semnat procesul verbal, individul a demarat în trombă. "Mereu face spectacol când îl oprim. Mă mir că acum nu s-a manifestat violent că, de obicei, țipă, amenință, face ca toate alea. Acum nu a mai făcut scandal pentru că nu i-am luat permisul", ne-a declarat agentul șef Cristian Zaharia.
În jurul prânzului, un alt șofer a fost prins de polițiști pe DN2A circulând cu 143 km/h. Conducătorul auto Nicu Sava a fost sancționat pentru viteză și pentru că nu avea rovinietă, cu șase puncte de penalizare. De asemenea, polițiștii i-au reținut certificatul de înmatriculare.
În jurul orei 14, toate echipajele din teren au fost chemate la bază pentru a raporta rezultatele preliminarii, după care s-au întors pe traseul, operațiunea "Spic 2" încheindu-se în jurul orei 20.

11 permise reținute
Potrivit datelor centralizate de inspectorul Marius Ghiță, în primele patru ore ale acțiunii (între orele 10 - 14) polițiștii rutieri au aplicat 239 de sancțiuni, dintre care 183 pentru viteză, în valoare totală de 15.240 lei. În același timp, agenții de la ordine publică au dat 15 amenzi, în cuantum de 2.350 lei. De asemenea, oamenii legii au reținut 11 permise de conducere pentru depășirea vitezei, trei pentru depășiri neregulamentare și un permis pentru neacordare de prioritate pietonilor.
Acțiunea de vineri a fost organizată la nivel național și face parte din campania "Alege Viața", inițiată de Poliția Rutieră Română pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și reducerea victimelor accidentelor de circulație.
În cadrul evenimentului au fost folosite toate cele 449 de aparate noi destinate supravegherii traficului rutier și măsurării vitezei de deplasare a autovehiculelor, alături de cele 235 de aparate radar deja aflate în dotarea poliției, multe dintre acestea fiind amplasate în "cascadă" pe drumurile și în locurile cu risc sporit de producere a accidentelor rutiere. La acțiune a participat și un elicopter din dotarea Inspectoratului General al Aviației din cadrul Ministerului Administrației și Internelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7693 secunde