Viceprimarul de la Băneasa, Titu Pîrvu, trimis în judecată pentru că l-a bătut pe primarul Gelu Iordache

686
Viceprimarul de la Băneasa, Titu Pîrvu, trimis în judecată pentru că l-a bătut pe primarul Gelu Iordache - 925b761609c537e06d74f2cdd0206490.jpg
Vineri, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au dispus trimiterea în judecată a viceprimarului de la Băneasa, Titu Pîrvu, pentru comiterea infracțiunii de ultraj.
La data de 26 martie a.c., primarul localității Băneasa, Gelu Iordache, i-a convocat la o întâlnire pe inginerul Vasile Cristu - director al serviciului local de gospodărie comunală din Băneasa și pe viceprimarul Titu Pîrvu. Intenția primarului Iordache ar fi fost organizarea unui program de activități administrative în legătură cu compartimentul condus de Cristu.
Numai că, se pare, viceprimarul era deranjat de faptul că, în opinia sa, primarul nu îi acorda suficientă atenție, astfel că el a provocat și apoi amplificat o stare de tensiune, fapt ce a condus la întreruperea ședinței de lucru. Viceprimarul Titu Pîrvu a început să-l înjure pe primar, moment în care Gelu Iordache l-a invitat să iasă din birou. Înainte de a ieși, Pîrvu l-a împins pe primar, incidentul continuând în holul instituției, sub ochii angajaților primăriei, totul culminând cu agresarea fizică a primarului de către viceprimar.
După acest episod, viceprimarul s-a dus în biroul său, amenințând că-l va suna pe prefectul județului. Primarul, alături de Vasile Cristu, crezând că poate vor reuși să-l calmeze pe Pîrvu, s-au dus la acesta în birou. Totul a culminat aici, viceprimarul lovindu-l cu pumnul în ochiul stâng pe primar, de i-au sărit acestuia ochelarii cât colo, făcuți țăndări.
La data de 29 martie, primarul Gelu Iordache a făcut plângere penală împotriva viceprimarului, iar la data de 2 aprilie procurorii au dispus începerea urmăririi penale în ceea ce-l privește pe Titi Pîrvu.
"În concret, promovarea nesancționată a unui astfel de comportament induce în rândul cetățenilor un sentiment de încurajare a actelor violente, ceea ce poate avea efecte grave în decursul timpului, mai ales că situația concretă din prezenta cauză este cunoscută de toți cetățenii orașului Băneasa și nu numai" - spun procurorii în rechizitoriul prin care s-a dispus trimiterea în judecată.
Tot anchetatorii spun că Titu Pîrvu nu este la primul conflict cu legea penală. El a mai fost sancționat prin aplicarea unei amenzi administrative pentru o faptă de neglijență în serviciu.
Dosarul penal al viceprimarului de la Băneasa a fost trimis pe rolul Judecătoriei Medgidia, care urmează să stabilească primul termen de judecată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5768 secunde