Soția uneia dintre victimele grupului "Băhăian" s-a constituit, ieri, parte civilă în proces

359
Soția uneia dintre victimele grupului
Soția uneia dintre victimele grupului "Băhăian", Ileana Leonte, s-a constituit, ieri, parte civilă în dosarul în care Sergiu Băhăian și cei cinci complici ai săi sunt acuzați de comiterea mai multor crime și înșelăciuni, cu suma de 20.000 de lei, dintre care 10.000 de lei reprezintă daune materiale, prilejuite de cheltuielile legate de înmormântarea soțului, și 10.000 de lei - daune morale. De asemenea, reprezentanții a două societăți comerciale au arătat că au pretenții de la Băhăian&Co la suma de 100.000 de lei, respectiv 435.000 lei, reprezentând contracte neonorate.
Deși ieri toată lumea se aștepta să fie demarată audierea inculpaților, instanța de judecată a fost nevoită să amâne procesul, din cauză că apărătorul lui Iovan - unul dintre inculpații judecați în stare de libertate -, a solicitat un nou termen de judecată, pentru a putea studia dosarul, dat fiind faptul că el a fost angajat abia ieri și nu a avut timpul necesar pentru a vedea toate volumele care alcătuiesc dosarul, mai ales, a motivat el, că se află în fața unei cauze deosebit de complexe.
Instanța a stabilit ca următorul termen de judecată să aibă loc la data de 28 septembrie.
Ieri, judecătorii au pus în discuție și menținerea stării de arest a inculpaților, singurul care a avut de obiectat în acest sens fiind Sergiu Băhăian, ceilalți doi inculpați arestați în această cauză, Valentin Șlepac și Adrian Grigoraș, dând de înțeles că vor să stea în continuare în spatele gratiilor sau că și-au luat gândul ca vreun judecător să îi lase liberi în viitorul apropiat. Avocata lui Băhăian a încercat să convingă instanța că procesul se poate desfășura fără vreun impediment cu el în stare de libertate și că se va prezenta la fiecare termen de judecată fără probleme. "Suntem la al doilea termen la care nu s-a întâmplat nimic" - a spus avocata.
Sergiu Băhăian a spus: "Mă oblig să respect toate obligațiile impuse de instanță. Voi aduce probe în sensul nevinovăției mele".
De precizat este faptul că Valentin Șlepac, în ciuda faptului că este foarte posibil să-și petreacă tot restul vieții după gratii, este, la fiecare termen de judecată, cel mai zâmbăreț din tot grupul.
Amintim că Băhăian a fost trimis în judecată de DIICOT Serviciul Teritorial Constanța pentru că, la finele anului 2007, alături de Valentin Șlepac, ar fi inițiat un grup infracțional organizat, la care ar fi aderat și alte persoane, cu scopul de a înșela mai multe societăți comerciale. Ei foloseau drept "paravan" alți indivizi, care erau făcuți patroni peste noapte, și apoi omorâți, pentru ca anchetatorii să nu ajungă vreodată la adevărații "capi" ai rețelei. Șlepac a fost ajutat îndeaproape de Adrian Grigoraș, un tânăr de 19 ani. Cei doi, potrivit propriilor declarații, nu făceau decât să execute ordinele lui Băhăian. Pe lângă ei, procurorii au mai dispus trimiterea în judecată și a altor trei complici, Dan Liviu Iovan, Edward Mărculescu și George Florian Oprea, primii doi pentru aderare la grup infracțional și complicitate la înșelăciune, iar cel de-al treilea pentru favorizarea infractorului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 07 Septembrie 2010
Stire din Eveniment : Prins la dezmembrat vagoane
Pagina a fost generata in 1.7817 secunde