Speculă cu țigări de contrabandă

515
Vineri, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța au dispus trimiterea în judecată a lui Mihăiță Gabriel Bîrlă, Aurel Buriu și Valerica Aiojoaiei pentru deținere de țigări de contrabandă și speculă. Dosarul celor trei a fost trimis spre soluționare magistraților de la Judecătoria Constanța.

Procurorii spun că Mihăiță Gabriel Bîrlă, la data de 20 ianuarie 2011, ar fi deținut aproximativ 45.000 de țigarete, diferite mărci, unele de proveniență dutty free, iar altele cu timbru emis de Republica Moldova ori de Republica Ucraina, produse accizabile supuse marcării. De asemenea, tot în sarcina lui se reține că, în perioada 20 ianuarie 2011 - 9 februarie 2012, în repetate rânduri, a deținut preluat, depozitat și transportat, cantități diferite de țigarete, mărfuri care ar fi trebuit plasate sub un regim vamal, "deși cunoștea împrejurarea că respectivele mărfuri au fost introduse în mod fraudulos pe teritoriul României și deci provin din contrabandă", spun procurorii.

În sarcina lui Buriu se reține că, în perioada 23 noiembrie 2011 - 9 februarie 2012, în repetate rânduri, a deținut și comercializat zeci de mii de țigarete, la data de 9 februarie 2012 fiind identificate în posesia sa 65.700 țigarete mai multe mărci.

De asemenea, în sarcina Valericăi Aiojoaei, se reține că în perioada 23 noiembrie 2011 - 9 februarie 2012, ar fi comercializat cantități importante de țigări ce proveneau din contrabandă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4168 secunde