Sprijin pentru pompierii constănțeni! Sunt pe drum 4 autofreze și 4 șenilate

359
Sprijin pentru pompierii constănțeni! Sunt pe drum 4 autofreze și 4 șenilate - sprijin-1483877783.jpg

Articole de la același autor

Misiunile pompierilor militari se derulează de peste 72 ore în județele afectate de vremea severă, iar eforturile salvatorilor rămân concentrate pe salvarea vieții și înlăturarea urmărilor fenomenelor meteorologice produse.


În ultimele 24 de ore, 5.381 pompieri cu 2.848 mijloace de intervenție au acționat neîncetat pentru deblocarea și salvarea persoanelor surprinse de viscol pe anumite tronsoane de drum, precum și pentru preluarea persoanelor cu afecțiuni medicale din zonele greu accesibile.


În județele afectate de viscol și ninsori, pompierii s-au deplasat cu șenilate și autospeciale pentru victime multiple, având ca deschizător de drumuri autofrezele din dotare, pentru preluarea a 102 femei însărcinate și 29 persoane care necesitau dializă, iar ulterior le-au transportat la centrele medicale specializate.


Totodată, în această perioadă pompierii militari au participat, alături de autoritățile locale, la peste 2.300 misiuni de patrulare și transport, în urma cărora 324 de persoane fără adăpost au fost relocate în unitățile de primiri urgențe sau în locații ale autorităților locale.


De asemenea, în condiții meteorologice extreme, prin eforturi continue ale pompierilor călărășeni și autorităților locale, 425 persoane au fost deblocate și evacuate de pe Autostrada Soarelui (A2).


Având în vedere situația din zona Dobrogei, pentru optimizarea misiunilor operative, IGSU a ordonat retragerea echipajelor de intervenție din zonele unde vremea s-a îmbunătățit și dislocarea acestora în județul Constanța, unde, în continuare, se înregistrează efecte considerabile.


Astfel, pompierii constănțeni vor primi în sprijin: patru autofreze de la ISU Argeș, ISU Botoșani, ISU Iași și ISU Olt, precum și patru șenilate de la ISU Giurgiu, ISU Harghita, ISU Mureș și ISU Prahova.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6035 secunde