SRI: Cartelele românești, folosite în zone de conflict din Siria și Irak

193
SRI: Cartelele românești, folosite în zone de conflict din Siria și Irak - sri3-1459170743.jpg

Articole recomandate

Serviciul Român de Informații confirmă faptul că în mai multe zone de conflict din Siria și Irak sunt folosite cartele pre-pay românești, potrivit Realitatea TV. 


Cartele prepay din România au mai fost folosite și pentru alte lucruri, iar reglementarea acestui segment se află în lucru în cadrul unui grup inter-instituțional, a declarat, luni, Marius Bostan, ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, scrie Agerpres.


'Există un grup inter-instituțional care lucrează la această problemă. Noi am considerat prioritate Legea securității cibernetice și deja, astăzi, pleacă în circuitul de avizare, în interiorul Guvernului, această lege. Avem o preocupare și în privința cartelelor prepay. Este o chestiune care ar trebui reglementată. În urma consultărilor cu grupul inter-instituțional vom vedea ce se va întâmpla (...) Personal, aș pleda pentru detașarea problemelor cu cartelele prepay într-o singură reglementare și tratarea părții cu accesul la wi-fi în altă reglementare pentru că sunt oarecum diferite. Această problematică are legătură cu mai multe instituții — Ministerul Justiției, DIICOT, Parchet (...) Nu pot decât să repet ceea ce a spus premierul. Este evident că dacă a declarat asta premierul României, nu pot să contrazic ceea ce a spus. Este o realitate, ne izbim de ea. Cartele de acest gen din România s-au mai folosit și pentru alte lucruri. Probabil că erau mai ieftine', a spus Bostan.

Oficialul a subliniat, totodată, că, din punctul său de vedere, este nevoie ca subiectul cartelelor prepay și cel al accesului la wi-fi să fie tratate prin reglementări separate.

'După cum știți, această lege a fost supusă atenției, împreună cu accesul la wi-fi. Era tratată într-o reglementare care a fost declarată neconstituțională, după cum știți anul trecut. În momentul acesta eliminăm viciile de neconstituționalitate constatate de Curtea Constituțională și trebuie să ținem cont de asta (...) Este un proiect complicat și nu ne putem permite să fie declarat din nou neconstituțional. Aș prefera o reglementare foarte simplă, în conformitate cu ce se întâmplă în alte țări europene. În mai mult de jumătate dintre țările Uniunii Europene este reglementată achiziția de cartele prepay. Mergi să-ți cumperi o cartelă prepay și îți lași datele totuși din buletin. Asta, însă, nu va elimina total riscurile, dar va micșora fereastra de oportunitate pentru acțiunile de infracționalitate și de terorism', a afirmat ministrul Comunicațiilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.492 secunde