Stagiul militar, obligatoriu pentru bărbații cu vârste cuprinse între 20 și 35 ani, în caz de război

977
Stagiul militar, obligatoriu pentru bărbații cu vârste cuprinse între 20 și 35 ani, în caz de război - militar-1398945233.jpg

Articole recomandate

Statul român se pregătește de război. În Monitorul Oficial a fost publicat modelul certificatului medical pe care toți tinerii sunt obligați să îl dețină la recrutrare, în perioada stării de război.


Legea spune că, în cazul mobilizării sau a războiului, sunt obligați să îndeplinească serviciul militar toți bărbații apți, cu vârste cuprinse între 20 și 35 de ani.


În Monitorul Oficial a fost publicat modelul certificatului medical pe care toți tinerii sunt obligați să îl dețină la recrutrare, în perioada stării de război. 


Legea nr. 446/2006, privind pregătirea populației pentru apărare, prevede la art. 3, alineatul:


- la declararea mobilizării și a stării de război sau la instituirea stării de asediu, îndeplinirea serviciului militar în calitate de militar în termen devine obligatorie pentru bărbații cu vârste cuprinse între 20 și 35 de ani, ce îndeplinesc criteriile pentru a face serviciul militar.


Noul model al certificatului precizează că tinerii vor trebui să-și facă analize, pentru a se verifica dacă au heptatita B sau C. Mișcarea autorităților române vine în contextul situației tensionate din Ucraina.


Ordinul publicat în Monitorul Oficial a fost semnat de către 4 miniștri, cei ai Apărării Naționale, Justiției, Afacerilor Interne, Sănătății, dar și de directorii Serviciului Român de Informații, al Serviciului de Protecție și Pază, al Serviciului de Informații Externe și al Serviciului de Telecomunicații Speciale.


Sursa: www.b1.ro




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4615 secunde