Vorbele spuse, printre lacrimi, de un băiat arestat pentru furt calificat:

"Sunt tânăr, am viitorul în față. Mai dați-mi o șansă!"

395
Magistrații de la Tribunalul Constanța nu s-au lăsat impresionați de lacrimile unui tânăr de 19 ani care i-a implorat să îl cerceteze în libertate pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, ei respingând solicitarea acestuia de eliberarea provizorie sub control judiciar.
În timp ce avocatul lui Vitalic Grigore vorbea despre faptul că el nu este recidivist, este prima oară când calcă strâmb, că de vină a fost anturajul, că era angajat la DMHI când a comis fapta și că s-ar putea întoarce la muncă, și că, de asemenea, muncea ca să poată să-și ducă studiile mai departe, inculpatul, aflat în boxă, nu și-a mai putut ține în frâu lacrimile și plângea ca un copil. Mai mult decât atât, avocatul a vorbit despre inegalitatea de tratament dintre el și ceilalți patru inculpați care au fost trimiși în judecată în același dosar și care au comis aceleași fapte ca și Vitalic, numai că doar unul, care este recidivist, este cercetat în stare de arest, restul - în libertate.
În fața judecătorilor, tânărul a spus, cu ochii în lacrimi: "Vreau să țineți cont că nu mi-am dat seama ce fac. Sunt tânăr, am viitorul în față. Mai dați-mi o șansă!"
Conform anchetatorilor, Grigore s-a înhăitat cu mai multe persoane, printre care Oana Iosub, de 18 ani, și Silviu Lucian Macovei, de 22 de ani, ambii din Brașov, acționând vara aceasta în stațiunile din sudul litoralului, de unde au sustras bunuri în valoare totală de 22.000 de lei. Oamenii legii au stabilit că tinerii au dat lovituri în stațiunile Olimp și Jupiter, la hotelurile "Majestic" și "Capitol", folosind metoda deja consacrată: au pătruns în camerele de hotel, profitând de faptul că turiștii lăsaseră ușile balcoanelor deschise și au furat laptop-uri, diverse sume de bani, telefoane mobile și cosmetice. De asemenea, indivizii au comis mai multe furturi și pe plajele din stațiunile Neptun și Jupiter, unde așteptau ca turiștii să își lase bunurile nesupravegheate și apoi luau cearșaful și se făceau nevăzuți. De asemenea, polițiștii au stabilit că hoții au ajuns și în localitatea Vama Veche, unde au jefuit mai multe case de vacanță.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.671 secunde